Almenys un equip català pujarà a Segona Divisió. Ple de victòries dels tres conjunts catalans que lluitaven per un lloc a les finals del play-off d'ascens a la Lliga SmartBank després de molt i molt patiment. El Barça B, el Cornellà i el Sabadell lluitaran per fer història a Màlaga el proper diumenge.

Barça B-Sabadell

I és que passi el que passi, almenys un equip català aconseguirà l'ascens perquè el Barça B i el Sabadell s'enfrontaran en una de les finals. Després de passar dues rondes, els dos equips encara opten al premi.

El Barça B va superar el Badajoz als penals en el partit de semifinals. Tot i que els extremenys ho tenien tot de cara per endur-se el duel després d'un gol de Guzmán, el capità del Badajoz, en el tram final de la primera meitat, el domini blaugrana es va convertir en esperança. Empat dels culers gràcies a un gol de cap de Rey Manaj abans d'acabar els 90 minuts. Pròrroga sense gols i victòria des de la tanda de penals (5-3).

El mateix que el Sabadell, que tot i avançar-se en els primers minuts de partit amb un gol de Querol, la Cultural Lleonesa va remuntar amb dos gols, mentre els catalans fallaven un penal. I al 92, quan la final ja era per a la Cultu, va empatar in extremis Óscar Rubio. Pròrroga sense gols i victòria als penals (6-7).

Castelló-Cornellà

I la segona eliminatòria la disputarà el Castelló, que va derrotar la Penya Esportiva Santa Eulària d'Eivissa per 1-0, amb la necessitat d'una pròrroga, i el Cornellà, que es va imposar per 1-0 contra l'Atlètic Balears gràcies a un solitari gol d'Agus Medina en el tram final del partit.