En la RFEF ha causat un gran enrenou la reacció de Aymeric Laporte a les xarxes socials a una decisió presa per l'organisme. Una de les actuacions per renovar la RFEF després del cas Rubiales, que va arribar a provocar una reunió d'urgència amb l'equip i el CSD per bloquejar la negativa de les jugadores a anar convocades, va ser prescindir dels serveis del seu director de Comunicació, Pablo García-Cuervo, una decisió que no va agradar a Laporte.

El jugador hispanofrancès va posar un emoji amb una llàgrima, donant a entendre que no compartia la decisió, la qual cosa va provocar la ira de diversos usuaris de la xarxa social X. "Quin fàstic defensar qui va coaccionar una víctima d'abús. Sou escòria", li va respondre un seguidor. Laporte, lluny d'evitar la discussió en públic, no es va mossegar la llengua. "No estic assabentat d'això, de fet no crec que la careta que he posat posa defensa a algú..  Això sí, que era un paio simpàtic, graciós i que ajudava per a tot dins del grup (on jo sí que he estat) ho tinc clar".

Laporte amb Espanya davant de Costa Rica / Foto: Europa Press
Aymeric Laporte, en un partit de la selecció espanyola / Foto: Europa Press

El "fitxatge" de Laporte

La reacció de Laporte ve relacionada amb Luis Rubiales, ja que García-Cuervo era una de les persones de confiança de l'expresident de la RFEF. Rubiales va ser una de les persones que més van lluitar perquè Laporte es nacionalitzés espanyol, ja que el central estava fart de ser ignorat per Didier Deschamps per jugar amb França. Rubiales va veure l'oportunitat, consensuada amb Luis Enrique, i va ser amb tot per aconseguir un gran "fitxatge" per a la Roja. Gràcies a aquells moviments, Laporte ha pogut disputar un Mundial, una Eurocopa i una Nations League, un somni de la infantesa que no hauria pogut complir amb França.

És lògic que Laporte li estigui molt agraït a Rubiales, per l'ajuda donada en el seu moment, ja que una vegada se n'han anat tots els que van apostar per ell, continua sent un fix parell Luis de la Fuente. Laporta podria haver-se mantingut al marge, ja que opinar en públic només li pot reportar problemes, però va entendre que havia de respondre, ja que García-Cuervo, a més de ser una persona de confiança de Rubiales, s'havia guanyat l'afecte dels jugadors.

Luis de la Fuente Europa Press
Luis de la Fuente, seleccionador d'Espanya / Foto: Europa Press

Laporte es podria perdre l'Eurocopa

Ara l'únic dubte és veure si De la Fuente compta amb Laporte o no para l'Eurocopa del pròxim estiu, que es disputarà a Alemanya. D'una banda, en la RFEF no ha agradat gens que Laporte hagi qüestionat en públic una decisió tan important. Per un altre, no ajuda que el jugador hagi sortit del Manchester City per anar-se'n a la Lliga de l'Aràbia Saudita, a l'Al-Nassr, l'equip en el qual juga Cristiano Ronaldo.

Laporte ha aconseguit apoderar-se de la titularitat en l'Al-Nassr, amb el que acumula ja 10 partits, encara que a De la Fuente no se li escapa que el nivell competitiu és molt inferior al de la Premier League, la qual cosa podria afectar el seu nivell a l'estiu, i que l'Eurocopa requereix molt més nivell que la Lliga de l'Aràbia Saudita. Si jugadors com Eric García, Le Normand, David García, Pau Torres o Íñigo Martíniez aconsegueixen el seu millor nivell, als que es podria afegir Sergio Ramos, el futur de Laporte en la selecció espanyola perillarà.