El Barça femení tampoc falla a Malmö i aconsegueix una victòria solvent contra el Rosengård en el segon partit de la fase de grups de la Women's Champions League (1-4). Les jugadores blaugrana també han imposat la seva llei a Suècia després dels doblets d'Aitana Bonmatí i de Mariona Caldentey per seguir liderant el Grup D de la Champions femenina.

Tres gols i una lesió

El Barça és un dels grans d'Europa i ho ha tornat a demostrar lluny de casa. Si fa una setmana hi va haver una golejada d'escàndol contra el Benfica, en la segona jornada de la màxima competició europea hi ha hagut una nova victòria, però més ajustada. I ho ha fet amb un equip amb canvis, però igualment competitiu i letal en atac.

Mariona Caldentey Barca femenino Rosengard
Mariona Caldentey rematant una pilota contra el Rosengård / Foto: EFE

Les blaugrana han estat superiors i han dominat des del primer minut. En només un quart d'hora de partit ja havien avisat Caroline Graham Hansen, Aitana Bonamtí, Asisat Oshoala, Mariona Caldentey i Keira Walsh, la gran incorporació d'aquesta temporada. El conjunt de Jonatan Giráldez sempre ha tingut més del 70% de la possessió i les ocasions. El Rosengård, molt tancat, temorós i amb imprecisions quan havia de generar perill al contracop.

I després d'aconseguir 14 xuts perillosos, amb moltes aparicions de Geyse Ferreira, i que no han acabat en gol, finalment ha arribat el premi per al Barça. A la mitja hora de joc, Fridolina Rolfö guanya la línia de fons i assisteix Aitana, que defineix amb un subtil toc des de dins l'àrea petita. Després ha intervingut de manera providencial la portera Sandra Paños, que tornava a jugar després de la lesió.

I abans del descans ha passat de tot. Graham Hansen ha notat una estrebada als isquiotibials de la cama dreta i ha marxat plorant del terreny de joc, i ha entrat al camp Ana-Maria Crnogorčević. Poc després ha arribat el segon gol d'Aitana Bonmatí. Però en una de les últimes jugades de la primera part i en l'única ocasió clara del Rosengård, amb l'ajuda d'un rebot afortunat, Olivia Holdt ha marcat el gol de l'esperança des de fora l'àrea.

La sentència del Barça

Però a la segona meitat la tònica no ha canviat gens ni mica. El Barça ha seguit amb la seva superioritat sobre la gespa, amb una velocitat impossible de seguir per al Rosengård i amb més i més espectacle culer. A l'exhibició de gols i futbolística d'Aitana s'hi ha volgut afegir Mariona. Ocasions, jugades de combinació... i un golàs. Al minut 65, des del cercle central, Mariona ha vist la portera del conjunt local avançada i l'ha sorprès des de gairebé 50 metres per posar l'1-3 al marcador. I uns minuts més tard, Irene Paredes s'hauria pogut afegir a la festa, però la seva rematada de cap ha tocat el travesser.

Giráldez ha mogut la banqueta al segon temps, fent entrar Ingrid Engen, Clàudia Pina, Lucy Bronze i María Pérez. Més rotacions i més descans mentre ja pensaven en el proper partit, que serà aquest diumenge contra el Llevant a l'Estadi Johan Cruyff. Però abans del final, ja en el temps afegit, Mariona també ha aconseguit el seu doblet i les blaugrana segueixen liderant el seu grup a base d'exhibicions. I el Rosengård que perd el primer partit a casa des del passat mes de gener i després de 19 partits invicte i 10 victòries consecutives.