Sandro Rosell, expresident del Barça, i Josep Maria Bartomeu, actual president del club, han guanyat el recurs presentat a l'Audiència Provincial de Barcelona en el qual sol·licitaven que fos aquest organisme qui s'ocupés de jutjar el cas Neymar i no pas l'Audiència Nacional de Madrid. Després d'aquesta decisió els directius deixen d'estar encausats. 

L'advocat de l'Estat va sol·licitar fa un any dos anys de presó per a Bartomeu i sis per a Rosell. Va ser el mes de maig quan l'Audiència de Madrid va decidir desentendre's del cas Neymar després dels recursos presentats pels advocats dels dirigents del Barcelona. El cas va passar després a Barcelona.

Ara s'haurà de replantejar tot des de zero, encara que caldrà veure si tant el fiscal com l'advocat de l'Estat insisteixen que els directius del Barça van incórrer en un delicte penal, quan la defensa del Barça va situar el cas al terreny d'una discussió amb Hisenda sobre la tributació seguida amb Neymar. Per això va ingressar 13,5 milions d'euros a començaments de l'any passat, amb l'únic objectiu que Hisenda veiés que el Barça acceptava reparar qualsevol possible error no desitjat en les seves actuacions tributàries. 

L'expresident blaugrana va rebre la notícia a l'estranger, i Bartomeu, durant l'acte en el qual van ser presentades totes les plantilles inferiors del FC Barcelona.