El Barça femení segueix intractable a la Women's Champions League després d'imposar-se per la mínima a la Roma (0-1) en un duel que ha estat molt desigualat. Les blaugrana han dominat i han tingut ocasions per golejar, però no han estat efectives. I el gol de Salma Paralluelo a la primera part ha estat suficient per encarrilar els quarts de final de la Champions femenina.

El Barça meravella a l'Olímpic de Roma

El Barça més veloç s'ha presentat a l'Olímpic de Roma —que ha viscut el primer partit de futbol femení de la seva història— perquè Jonatan Giráldez sabia que hi haurien espais i perquè les transicions serien clau. I tot i uns primers minuts d'imprecisió culer, mica en mica tot s'ha posat al seu lloc. Les blaugrana han dominat, han tingut ocasions i han desesperat les italianes.

Lucy Bronze Roma Barca femenino
Lucy Bronze jugant contra la Roma / Foto: FC Barcelona

Al minut 10 ha arribat la primera bona ocasió culer amb un xut de Mapi León des de dins l'àrea després de desplegar l'estratègia en un córner. I, a partir d'aquí, festival d'ocasions del Barça. Doble oportunitat per a Caroline Graham Hansen, també Paralluelo i Asisat Oshoala han tingut el gol ben a prop, però és que Aitana Bonmatí, Bronze i novament Hansen han dit la seva en els següents minuts. Al 20, el Barça ja havia tingut 9 oportunitats clares, per cap d'una Roma desbordada.

I després de més i més ocasions de les blaugrana, també fermes en defensa i gràcies a l'atenta mirada de la portera Sandra Paños, s'ha obert la llauna al minut 34. Salma Paralluelo ha resolt amb una rosca perfecta des de fora l'àrea una jugada molt protestada per l'equip romà. I després, calma absoluta del Barça, però més ocasions fins que al descans la Roma ha pogut respirar.

Salma Paralluelo Barça femenino / Foto: FC Barcelona
Salma Paralluelo fent una passada / Foto: FC Barcelona

Sense gols del Barça i una mica de patiment

Però és que 15 minuts de descans ha estat el màxim que ha pogut no patir la Roma. El Barça ha seguit atacant al segon temps mentre buscava més gols perquè estava mereixent la golejada. I Oshoala ha estat la gran protagonista, amb quatre ocasions claríssimes en el primer quart d'hora del segon temps que entre la portera i la defensa local han frustrat de manera increïble. Però mentre hi havia mala sort culer també han arribat les primeres accions clares de les italianes en tot el partit que han acabat amb les catalanes salvant-se. Sandra Paños, providencial.

I encara que el Barça mereixia la golejada, no arribava. Però sí han arribat els canvis, donant entrada a Geyse Ferreira, Ana-Maria Crnogorčević i Ingrid Engen. El partit s'ha trencat i la Roma ha arriscat. I entrada de Bruna Vilamala i Marta Torrejón. I novament ha hagut d'intervenir en més d'una ocasió la portera culer per evitar l'empat.

Al final, però, tot i que sense golejada, el Barça s'ha acabat imposant i s'han confirmat tots els pronòstics. L'eliminatòria de quarts està encarrilada a favor de les blaugrana, però no resolta, i es decidirà la setmana vinent al Camp Nou.