El destí estava escrit. L'idil·li de Rafa Nadal a Roland Garros no s'anava a aturar en aquesta edició. El de Manacor ha dominat la final sobre la terra batuda de la pista Philippe Chatrier negant qualsevol mena de possibilitat per a la victòria a Casper Ruud (6-3, 6-3, 6-0)Malgrat que el jove noruec és un dels tenistes del circuit que ofereix millors prestacions en aquest terreny, Nadal ha deixat clar qui és el rei sobre la pols de maó.

Rafa Nadal Roland Garros @rolandGarros
Rafa Nadal, durant la final de Roland Garros / @rolandgarros

Nadal ha explotat les debilitats de Ruud a la perfecció

Ruud, de 23 anys, considera Nadal el seu ídol. De fet, el noruec viu i entrena a la Rafa Nadal Academy de Manacor des de l'any 2018, quan va arribar-hi essent el número 143 en el rànquing ATP. Quatre anys més tard, havent escalat fins a la vuitena posició d'entre els millors del món, Ruud ha disputat la seva primera final d'un Grand Slam davant de l'amo de les pistes de terra batuda de París.

No tardaria a demostrar-ho. L'inici de partit d'en Rafa ja ha estat una declaració d'intencions, sobreposant-se al vent en contra, però conscient que tenia al seu contrincant ben controlat. Ambdós tenistes es coneixien molt bé, pel fet que, en compartir pista d'entrenament, han intercanviat cops en més d'una ocasió encara que mai hagi estat de manera oficial. En aquest sentit, el balear ha incidit en buscar el cop de revés del noruec. En aquesta disposició, Ruud cedia metres de pista i deixava boles curtes a les quals Nadal responia amb un cop de dretes que, en la majoria d'ocasions, decantava definitivament la balança. 

El mestre segueix impartint càtedra

Encara que Rafa Nadal ha plasmat ràpidament la seva superioritat al marcador, Casper Ruud ha fet un inici de segon set molt prometedor. Els dos primers jocs han estat per al jove escandinau, però Nadal, quan sembla no ser-hi, reapareix de nou per, en aquest cas, adjudicar-se el set per un altre 6-3.

L'alumne semblava poder sorprendre el mestre, però Nadal no havia arribat a la seva catorzena final d'un Roland Garros per perdre-la. El mallorquí arriba a les finals per guanyar-les, i en el certamen gàl·lic, ho ha fet en totes les que ha disputat. La història de Roland Garros ja duia el seu nom, però el número 5 del món tenia un altre rècord per batre.

50 anys després que Andrés Gimeno es convertís en el vencedor més veterà (34 anys i 9 mesos) d'un Roland Garros, Nadal ha escrit el seu nom també en aquesta faceta. L'any 2005 va convertir-se en el més jove en alçar aquest trofeu (19 anys), i aquest diumenge, ha passat a ser l'ostentador del rècord del més veterà (36 anys).

 

Imatge principal: Rafa Nadal / EFE