L'Espanya de Luis de la Fuente, després de guanyar la passada UEFA Nations Legue davant Croàcia a la final, ha fet els deures en la fase de classificació per a l'Eurocopa d'Alemanya, que es disputarà el pròxim estiu. En un grup amb Escòcia i Noruega com màxims rivals, la Roja ha acabat sent líder, entrenat d'aquesta manera al bombo 1 del sorteig, que evitarà a seleccions importants com Anglaterra, Portugal, França, Bèlgica i Alemanya, l'amfitriona.

Dos bombos amb alguna selecció interessant

Ara bé, malgrat que Espanya evitarà a aquests rivals, que són els grans favorits per aixecar el trofeu final, la realitat és que en el sorteig hi haurà altres equips amb molt talent que poden ser un escull gran per a una selecció que aspira a arribar a la final i aixecar una Eurocopa després de més d'una dècada de sequera. Al bombo dos, les seleccions més perilloses són Hongria, que compta amb jugadors de gran qualitat com Szoboszlai o l'Àustria d'Alaba, que ja ha firmat alguns tornejos de molt nivell.

Le Normand gol Espanya Geòrgia / Foto: EFE
Espanya celebrant un gol davant de Geòrgia / Foto: EFE

Tanquen aquest bombo Turquia, que també té una plantilla capacitada per donar-li un ensurt a Espanya amb futbolistes prometedors com Soyuncu, Yazici, Akturkoglu o Yilmaz, Dinamarca, Romania i Albània, la selecció més fluixa d'aquest llistat. D'altra banda, al bombo tres d'aquest sorteig hi ha aparellats equips amb encara jugadors més decisius com la Croàcia de Luka Modric o els País Baixos de Frenkie de Jong, dues seleccions que es podrien convertir en un veritable problema per a l'equip de Luís de la Fuente.

Itàlia, el gran 'coco' a evitar

Però encara que aquests rivals ja poden completar un grup complicat per a Espanya, la selecció a evitar durant aquest sorteig és, sense cap dubte, la italiana. Després d'accedir a la fase final de l'Eurocopa com segona de grup, per darrere d'Anglaterra, gràcies a un empat collit en l'última jornada davant Ucraïna, Itàlia ha recaigut en el bombo quatre. Per tant, és molt probable que l'actual campiona d'Europa acabi enquadrada en el grup de la mort.

Gol Immobile Italia EFE
Itàlia celebrant un gol durant la passada Eurocopa / Foto: EFE

A més, al quart bombo, que encara falta per definir amb els equips que es juguen la repesca (Polònia, Estònia, Isarel, Isanlda, Gal·les, Finaldia, Ucraina, Geòrgia, Luxemburg, Grècia i Kazakhstan), també hi ha altres equips molt treballats, com Suïssa i Sèrbia, especialistes a protagonitzar sorpreses. Per tant, Espanya podria acabar perfectament en un grup amb rivals competents, que no regalaran la seva classificació.