La Comissió Gestora de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha aprovat per unanimitat la convocatòria d'eleccions a la presidència per al pròxim 6 de maig, per tal de finalitzar la legislatura 2020-2024 i el mandat de Luis Rubiales, que va dimitir després de ser sancionat per la FIFA el passat mes de setembre arran de l'escàndol pel petó a la futbolista Jennifer Hermoso. La convocatòria serà oficialitzada aquest divendres 5 d'abril i a partir del dia 7 s'obrirà un termini de cinc dies naturals per a la presentació de candidatures, que hauran de comptar amb un mínim de 21 avals dels membres de l'Assemblea General. Aquestes primeres eleccions donaran pas a un segon procés electoral que se celebrarà a finals d'aquest any i pel qual es triarà la nova Assemblea, que votarà un nou president o presidenta per als pròxims quatre anys.  En la reunió celebrada aquest dimecres, el president de la gestora, Pedro Rocha, ha anunciat la seva dimissió, i ha donat per finalitzada aquesta etapa de transició que s'ha allargat durant gairebé set mesos. En el període electoral, serà Rafael del Amo qui se situï al capdavant de la gestora.

Des de la dimissió de Rubiales, que havia estat elegit el setembre del 2020 per a un període de quatre anys, la RFEF tenia pendent celebrar eleccions per iniciar un nou mandat. En un primer moment Rocha havia convocat eleccions a l'Assemblea per al 26 d'abril, però el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) va determinar que la Comissió Gestora no tenia les competències necessàries per convocar un procés electoral complet, és a dir, per renovar l'Assemblea, la presidència i la comissió delegada, i que només tenia atribucions per convocar eleccions a la presidència. Així doncs, finalment s'han convocat només eleccions a la presidència. 

La RFEF perseguirà les "conductes irregulars" dins la federació

Arran de la detenció de l'expresident de la RFEF, Luis Rubiales, en el marc d'una operació judicial que investiga irregularitats en contractes de l'organisme esportiu, la Comissió Gestora també ha acordat prendre accions penals contra "tots aquells que hagin causat dany econòmic o reputacional" a la institució. L'òrgan gestor s'ha compromès a "perseguir fins al final" les "conductes irregulars" i en aquest sentit, s'ha posat en contacte amb "diversos despatxos penalistes" per posar en marxa les mesures necessàries contra "aquells que hagin actuat amb deslleialtat a la RFEF". La Comissió Gestora també ha analitzat la decisió que la RFEF es personi com a acusació particular en aquest cas i, a més, ha donat llum verda a l'auditoria forense que permetrà demanar informació sobre les accions que estan sent investigades durant el període 2018-2023.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!