El Barça ha de reforçar la seva plantilla de cara a la temporada que ve. Després d'un any en blanc en el qual no han estat capaços de competir a la Lliga i tampoc no han pogut sumar grans resultats a la Champions League, caient eliminats en els quarts de final contra el Paris Saint-Germain de forma estrepitosa, la secretaria tècnica liderada per Deco té clar que hi ha d'haver canvis a la plantilla amb diversos fitxatges que li canviïn la cara a l'equip i li permetin tornar a lluitar per totes les competicions.

El Barça no abandona el somni de Zubimendi...

En aquest sentit, la màxima urgència que tindrà el Barça és fitxar a un pivot defensiu de primer nivell. Oriol Romeu no ha sabut adaptar-se a les exigències d'un club com el blaugrana i ha acabat perdent el lloc en deteriorament d'Andreas Christensen, que va començar la temporada sent el tercer central. Per tots aquests motius, l'àrea esportiva culer vol fitxar a un pivot que pugui ser titular des del primer minut. I un dels noms que eren a la llista de preferències de l'entitat barcelonina era Martin Zubimendi.

Martin Zubimendi, portant|conduint la pilota durant un partit de la Reial Societat / Foto: Europa Press
Martin Zubimendi, conduint la pilota durant un partit de la Reial Societat / Foto: Europa Press

Malgrat aquest interès, el Barça no va poder pagar la clàusula de 60 milions d'euros i Zubimendi es va acabar quedant un altre any més en la Reial Societat. Ara bé, això no impedeix que dins del club continuïn creient que és la millor opció per a aquesta posició, fins al punt que intentin de nou el seu fitxatge aquest estiu. El club basc es continua remetent a la seva clàusula, ja que no vol rebre menys de 60 'quilos' per un dels seus millors jugadors, mentre que Joan Laporta intentarà negociar un preu a la baixa.

... i es fixa també en Mikel Merino

De moment, les negociacions entre totes les parts són aturades, però no es descarta que en les setmanes vinents tornin a activar-se i que el serial Zubimendi torni a omplir portades més aviat que tard. Ara bé, el pivot natural de Sant Sebastià no és l'únic jugador de la Reial Societat que agrada al Barça. Segons ha recollit el portal Todofichajes, el conjunt blaugrana també està valorant fer una oferta per Mikel Merino, un interior que ve protagonitzant grans temporades al Reale Arena.

Mikel Merino Gol Reial Societat / Foto: Europa Press
Mikel Merino celebrant un gol amb la Reial Societat / Foto: Europa Press

El '8' donostiarra ja li hauria comunicat al seu club que té la intenció de marxar aquest estiu, per emprendre una nova etapa i el Barça és una opció que seria molt interessant. Això sí, Merino no solucionaria els problemes que té l'equip de Xavi al pivot, ja que és un perfil més ofensiu, de molta anada i tornada a l'interior. El seu valor de mercat és de 50 milions d'euros, però sabent que vol sortir de Sant Sebastià, podria acabar costant menys, al voltant d'uns 30. Encara es tracta d'un mer rumor, però en les properes setmanes podria acabar de concretar-se.