No ha pogut ser. El Barça ha caigut eliminat aquest dimarts de la Champions League en perdre a Montjuïc contra el París Saint-Germain, per 1-4, en un partit marcat totalment per la polèmica expulsió de Ronald Araujo en el minut 30, amb 1-0 al marcador. La vermella ha desarborat el Barça, que ha estat incapaç de contenir un PSG que en només 30 minuts ha marcat 3 gols. En el tram final, els de Xavi Hernández han vorejat el gol que hauria enviat l'eliminatòria a la pròrroga, però en un contraatac, Mbappé ha sentenciat.

En la prèvia del partit, el gran dubte l'onze de Xavi Hernández era veure com substituïa el tècnic la baixa de Christensen. Finalment, el de Terrassa ha optat per situar Pedri en el centre del camp, d'interior, mentre que Frenkie de Jong ha passat al pivot, ajudat per Gündogan a treure la pilota. La resta de l'alineació ha estat l'esperada, amb Koundé, Araujo, Cubarsí i Cancelo en la defensa i Lamine Yamal, Raphinha i Lewandowski al trident ofensiu. Més canvis ha dut a terme Luis Enrique, tres en total. Achraf, sancionat a l'anada, ha tornat al lateral dret, la qual cosa ha permès que Marquinhos tornés a l'eix defensiu, al costat de Lucas Hernández. El lateral esquerre ha estat per a Nuno Mendes. En el centre del camp han repetit Fabián Ruiz i Vitinha, mentre que la novetat ha estat Zaïre-Emery. I a dalt, la banda esquerra ha estat per a Barcola, amb Dembélé a la dreta i Mbappé en el centre de la davantera.

Ronald Araujo expulsió Barça PSG / Foto: EFE
Ronald Araujo, després de ser expulsat en el Barça-PSG de la Champions League / Foto: EFE

Una vermella que ho canvia tot

El PSG ha començat millor el partit, ben posicionat i amb la pilota. El Barça, molt centrat defensivament, ha patit, ja que no podia sortir. Amb tot i això, els de Luis Enrique no han generat perill, més enllà d'un parell de xuts que han rebotat en la defensa. I quan més estava patint el Barça ha arribat l'1-0, en una genialitat de Lamine Yamal, que se n'ha anat de Nuno Gomes i ha centrat perquè Raphinha, entrant al primer pal, aconseguís batre Donnarumma (12'). El gol ha deixat tocat el PSG i ha donat ales al Barça, que en el minut 20 ha pogut aconseguir el 2-0, en un xut de Lewandowksi que ha sortit per sobre del travesser. La resposta del PSG s'ha produït en el minut 28, en la primera aparició d'Mbappé, que no ha pogut superar Ter Stegen.

I quan semblava que el Barça havia fet un pas endavant, ha arribat la jugada que ho ha canviat tot. Araujo s'equivoca a la sortida i el PSG munta un contraatac elèctric. Barcola encara Ter Stegen i Araujo el fa caure just abans que l'extrem entri a l'àrea. L'uruguaià el toca lleugerament i Barcola exagera, però István Kovács no ho dubta i expulsa el blaugrana. A l'haver-hi contacte, el VAR no pot entrar, per la qual cosa el Barça es queda amb 10. A Xavi no li ha quedat més remei que moure la banqueta, donant entrada a Íñigo Martínez, que ha substituït Lamine Yamal. L'expulsió ha deixat molt tocat el Barça, que s'ha tancat en la seva àrea, mentre que el PSG atacava una vegada rere una altra. I en una arrencada de Barcola ha arribat l'empat. L'extrem ha centrat al segona pal i Dembélé ha enviat un obús al fons de la porteria (40').

fd068f0e8eb8579fd36079555aa5406f14b722d2
Mbappé i Dembélé, celebrant un gol del París Saint-Germain / Foto: EFE

El PSG completa la remuntada

El segon temps ha començat com ha acabat el primer, amb el PSG amo i senyor del partit davant d'un Barça incapaç de contenir amb 10 els de Luis Enrique. En el minut 48, Ter Stegen ha evitat el gol d'Mbappé, i poc després Fabián Ruiz ha perdonat. Finalment, Vitinha ha aconseguit l'1-2, amb un xut ras des de la frontal de l'àrea (54'). El Barça ha intentat reaccionar, amb un xut ajustat de Gündogan, però Cancelo no ha tardat a protagonitzar la segona acció clau del partit, un penal innecessari sobre Dembélé que Mbappé no ha fallat (60'). 30 minuts després de l'expulsió, el PSG havia remuntat l'eliminatòria.

Amb 1-3, el PSG ha fet un pas enrere, mentre que el Barça, amb més cor que cap, ha buscat el gol que forcés la pròrroga. L'ocasió més clara l'ha tingut Lewandowski, un gran xut que ha desviat Donnarumma. Ja en el descompte, amb el Barça bolcat, ha arribat l'1-4, d'Mbappé, en un contraatac. El somni de Londres s'ha acabat per al Barça.