Xavi Hernández ha passat en unes quantes setmanes de tenir una plantilla al Barça sota mínims a veure's amb les posicions doblegades. La nova situació l'obligarà a prendre decisions importants, ja que al només poder alinear 11 jugadors haurà de deixar a la resta a la banqueta, una benedicció per als entrenadors, però també un problema, ja que amb el temps la falta de minuts pot provocar malestars. "Es gestiona amb naturalitat. Sent honest. El futbol ha canviat. Un canvi no és per assenyalar ningú. Cal intentar gestionar els minuts amb naturalitat", va afirmar Xavi la passada matinada en la prèvia del partit contra el New York Red Bull.

I un dels grans perjudicats de la nova situació pot ser Ansu Fati, que amb la posició de 9 tancada amb l'arribada de Lewandowski, amb l'alternativa d'Aubameyang, el seu lloc serà l'extrem esquerre, on haurà de competir amb Ferran Torres. La temporada passada, Xavi Hernández va demostrar una especial debilitat pel treball del valencià, per la qual cosa Ansu no el tindrà res fàcil.

Ferran Torres Barca EuropaPress
Ferran Torres, en un partit de la temporada passada / Foto: Europa Press

Ferran Torres o Ansu, el gran dilema de Xavi

De moment, durant la pretemporada no hi ha hagut problemes, ja que Ferran Torres no ha pogut participar dels partits en estar lesionat. Ansu Fati ha estat l'amo de la banda esquerra, i a un bon nivell, tot i que encara no ha arribat a la plenitud. No s'ha d'oblidar que el del planter va estar tota la temporada passada lesionat, sense pràcticament opcions de jugar, per la qual cosa ara necessita temps. Xavi va amb molt de compte, controlant els esforços, per la qual cosa no seria estrany que en l'inici de la temporada Ferran Torres fos el titular.

El gran problema arribarà en el moment en què Ansu Fati ja estigui per jugar 90 minuts. Si Ferran Torres rendeix com s'espera, Xavi haurà d'elegir entre un dels dos, i ara sembla que la balança es decanta cap a l'exjugador del Manchester City. Si bé és cert que l'entrenador els pot anar alternant, arribarà el Clàssic o un partit clau de la Champions i haurà de decidir.

Joan Laporta Raphinha presentacion Barça / Foto: Europa Press
Joan Laporta, al costat de Raphinha / Foto: Europa Press

Dembélé-Raphinha, un altre gran debat

I una situació semblant es viurà a la banda dreta, on Raphinha no pensa quedar-se a l'ombra de Dembélé. Els dos extrems, de fet, estan sent els millors de la pretemporada. El brasiler va destacar amb el Reial Madrid, i Dembélé va respondre amb una exhibició davant de la Juventus. En aquests moments és impossible saber quin dels dos començarà la temporada l'11 titular, si el nouvingut o el francès, que acaba de renovar, i de qui Xavi sempre ha parlat meravelles.

Per a Xavi és positiu, segons les seves paraules, i ho assumeix com un repte, però el mateix va viure a les seves carns el fet de veure's a la banqueta per l'enorme competència, i en any de Mundial, el que li va portar a estar a punt d'anar-se'n del Barça. L'entrenador, doncs, coneix el que estableixi una estrella a la banqueta. És la millor carta del Barça per convertir un problema en una virtut pròpia dels grans clubs.