Raphinha està sent una de les notícies positives del Barça durant les primeres setmanes de la temporada. Encara que molts van dubtar sobre si era una contractació necessària, tenint Ousmane Dembélé, Joan Laporta no s'ho va pensar dues vegades. I va pagar prop de 55 milions d'euros per treure'l del Leeds United, avançant-se a la resta de pretendents que tenia, entre els quals es podia esmentar a Chelsea, Arsenal o Manchester United.

I si hi havia dubtes amb l'internacional brasiler des del Camp Nou, ràpidament s'ha encarregat de dissipar totes amb les seves brillants actuacions en els amistosos. Pràcticament no ha necessitat un període d'adaptació ni d'aclimatació, doncs el seu rendiment va ser immediat, i va deixar alguns detalls de la seva immensa qualitat. Sens dubte, el seu moment més destacat fins a la data va ser aquest brillant gol davant del Reial Madrid, que va servir per guanyar El Clàssic.

Xavi Hernández és el primer que ha quedat impressionat amb l'ex del Stade Rennais o del Sporting de Portugal, i que li ha donat continuïtat. Ara mateix, tot fa indicar que començarà com titular, i en cas de ser capaç de mantenir aquest nivell, difícilment algú li podrà treure el lloc. No només aporta desbordament, velocitat i verticalitat, sinó que també ha demostrat ser molt fiable de cara a porteria, i garantir molts gols i moltes assistències.

Però, com en totes les històries, sempre hi ha una part negativa. Mentre Raphinha s'ha convertit en un dels nous ídols del Barça, i ja ha estat comparat amb Ronaldinho o amb Neymar Júnior, que no és poca cosa, un altre futbolista de la plantilla ha hagut d'assumir una pèrdua notable de protagonisme. I és que sembla que ja ningú no recorda Anssumane Fati, que fins fa poc era considerat com la gran estrella del club.

Ansu Fati entrenament Barca / Foto: FC Barcelona
Ansu Fati/ Foto: FC Barcelona

Mostra d'això és que fos l'elegit per heretar el dorsal '10' que va deixar vacant Leo Messi després de firmar pel Paris Saint-Germain. Per desgràcia, encara ha estat incapaç de superar els seus problemes físics, i molts creuen que passarà a ser un 'crac de vidre'.

'Ansu', incòmode amb la seva situació actual en el Barça

Per molt que Xavi i Laporta sempre hagin tractat de tranquil·litzar 'Ansu', i li hagin garantit que continuarà sent fonamental, la seva preocupació és més que lògica i evident. No vol posar en perill la seva progressió, i per a això el que necessita és sentir-se important i jugar-ho tot.

Però sap que amb Raphinha el tindrà complicat, ja que tant ell com Dembélé estan per davant de l'espanyol en el dia d'avui. L'enuig de Fati és comprensible, i ha generat un ambient de tensió palpable al vestuari.