Si critiquem el Barça perquè no està jugant bé, un altre dels equips que comença a arrossegar-se és el Reial Madrid. El club blanc s'ha ensorrat a Valdebebas en el debut a la Champions League davant del Xakhtar Donetsk (2-3).

Com s'ensorra el Madrid

El Xakhtar, el campió ucraïnès, ha arribat a Madrid amb moltes baixes del primer equip per diversos positius per coronavirus. La UEFA no ha ajornat el partit i els ucraïnesos han portat només 13 jugadors del primer equip i 7 més juvenils, alguns d'ells menors de 18 anys. Fins a sis titulars s'han quedat a Ucraïna, però els menys habituals han tingut més gana que mai.

Tetê al minut 29 ha donat la primera sorpresa del Xakhtar avançant els ucraïnesos en el marcador. Però abans el Madrid ja havia demostrat debilitats. Al 33' ha estat Varane qui s'ha fet un autogol. I just abans del descans Salomon ha fet el 0-3. Increïble.

Manor Solomon Xhakhtar EFE

Manor Salomon celebrant el gol del Xakhtar / EFE

Zidane havia reservat jugadors com Benzema o Kroos pensant en el Clàssic. I sense jugar amb el lesionat Sergio Ramos, s'ha fet palès el desordre defensiu d'un equip que s'ha anat enfonsant. Però en el segon temps tot ha canviat.

La reacció inacabada del Madrid

D'inici ha entrat Benzema i l'amenaça blanca s'ha fet present. Però ha estat Luka Modric qui, al minut 54, ha fet un golàs des de 25 metres. Cinc minuts després ha estat Vinícius, que acabava d'entrar al camp, que s'ha aprofitat d'una badada defensiva del Xakhtar.

El partit ha canviat totalment i el Madrid ha tornat a ser aquell Madrid que ofensivament té gol i sap remuntar quan s'ho proposa. Però no ha estat així durant tot el partit. Ha tingut 15 minuts de brillantor i després ha anat tenint ratxes. Però també podria haver encaixat alguns gols més si els ucraïnesos haguessin estat millor a l'hora de definir.

Sergio Ramos EFE

Sergio Ramos queixant-se des de la grada / EFE

I en l'últim minut del temps de descompte ha marcat Fede Valverde, però el VAR ha intervingut i ha anul·lat el gol per un fora de joc posicional de Vinícius. Decepció absoluta a can Madrid.

Derrota inesperada del Reial Madrid, que haurà de millorar, i molt, per passar als vuitens de final de la Champions. L'esperen l'Inter de Milà i el Borussia Mönchengladbach. Abans, aquest dissabte tocarà el Clàssic contra el Barça.