El Reial Madrid ha sumat aquest divendres la seva tercera victòria consecutiva a la Lliga en superar el Celta en un partit marcat per la polèmica i que ha decantat Bellingham, amb un gol de cap en el minut 80. El migcampista anglès suma ja 4 gols en 3 jornades i certifica el seu espectacular inici com a jugador del Reial Madrid. Tot podria haver estat molt diferent si tot just començar el partit l'àrbitre no li hagués anul·lat un gol al Celta per una presumpta falta sobre Kepa, que debutava com a porter madridista. I la polèmica no ha acabat aquí, ja que en la segona part, amb 0-0 al marcador, Rodrygo ha fallat un penal, una decisió molt discutida, ja que en la repetició s'aprecia com el porter del Celta, Iván Villar, toca la pilota abans de fer caure el davanter del Reial Madrid.

Un dels dubtes de l'alineació de Carlo Ancelotti era veure si li donava la titularitat o no a Luka Modric, suplent en els dos primers partits de Lliga, una situació incòmoda per al croat, com l'italià va admetre en la roda de premsa prèvia. I Ancelotti ha tornat a deixar Modric a la banqueta, apostant per Tchouaméni, Camavinga, Valverde i Bellingham per al centre del camp. L'altre dubte, qui defensaria la porteria, ja havia quedat resolta en la mateixa roda de premsa, en la qual Ancelotti va admetre que Lunin li deixaria el lloc a Kepa, el fitxatge realitzat pel Reial Madrid per cobrir la lesió de Courtois.

Lesió Vinícius Celta Reial Madrid EFE
Vinícius, sent atès pels serveis mèdics del Reial Madrid / Foto: EFE

Gol anul·lat al Celta i lesió de Vinícius

El Celta ha començat el partit imposant un ritme elèctric, pressionant la sortida de pilota del Reial Madrid i buscant atacs verticals per les bandes. I en el minut ha trobat el premi, amb un gran gol de Larsen, que ha desviat amb el taló un xut de Fran Beltrán. El VAR ha avisat l'àrbitre, en considerar que Larsen havia agafat Kepa en el llançament del córner previ al gol. L'agafada és mútua i en cap cas no sembla ser suficient per desestabilitzar el porter basc, que havia comès un error com una casa a la seva primera acció com a porter del Reial Madrid. Amb tot i això, i davant de l'estupefacció de Balaídos, Díaz de Mera ha anul·lat el gol.

L'acció ha afectat el Celta, que ha baixat un punt la intensitat, mentre que el Reial Madrid, amb l'ensurt al cos, ha començat a buscar Vinícius per la banda esquerra. El brasiler, tanmateix, ha notat una punxada a la cuixa en una de les seves primeres carreres, la qual cosa ha provocat que hagués de ser substituït, per una lesió muscular (17). En el minut 23, un xut de Mingueza ha sortit per poc fora després de rebotar a Rüdiger, mentre que poc després ha estat el torn del Reial Madrid, amb un xut de Fede Valverde que ha desembarassat Iván Villar (26). L'ocasió més clara del Madrid ha estat per a Rodrygo, que ha vist com Starfelt desviava el seu xut després d'una acció individual espectacular. La rèplica del Celta l'ha protagonitzat Bamba, que ha acabat amb un xut ajustat un excel·lent contraatac del Celta.

Bellingham gol Reial Madrid Celta EFE
Jude Bellingham, celebrant el seu gol contra el Celta / Foto: EFE

Bellingham, de nou decisiu

El Reial Madrid ha començat bé la segona part, asfixiant el Celta gràcies al potencial físic del seu centre del camp. Fede Valverde ha pogut marcar el 0-1, després d'una gran combinació del conjunt blanc, però el seu xut ha sortit fora. La resposta del Celta ha estat per a Larsen, que amb tot de cara per marcar ha disparat desviat (64). I tot seguit ha arribat la segona jugada polèmica del partit. Rodrygo es queda sol davant d'Iván Villar, que el fa caure en intentar evitar que el regategi. L'àrbitre xiula penal, però en la repetició s'aprecia com el porter toca la pilota. Així i tot, el VAR confima la decisió de col·legiat. Rodrygo, tanmateix, ha vist com Villar li aturava el llançament.

El partit estava arribant al seu final i el 0-0 seguia inamovible, un empat insuficient per al Reial Madrid, que en una jugada d'estratègia ha trobat el gol. El 0-1 ha arribat en un córner, una acció de pissarra que Bellingham ha rematat al fons de la porteria. Tercera victòria per al Reial Madrid i tercer partit en el qual el migcampista anglès ha estat decisiu.