El Reial Madrid continua comptant els seus partits de Lliga per victòries. Aquest diumenge, els blancs s'han imposat a una agosarada Reial Societat per 2-1, amb gols de Fede Valverde i Joselu, una victòria soferta, com pràcticament totes les que suma en el campionat, que els serveix per recuperar el lideratge que dissabte li havia arrabassat momentàniament el Barça. El Reial Madrid ha hagut de remuntar un 0-1, però ha aconseguit capgirar el marcador, i contra un dels rivals més complicats del campionat.

A Carlo Ancelotti no li ha tremolat el pols i, contra tot pronòstic, ha tornat a deixar Modric a la banqueta, juntament amb Camavinga. En aquesta ocasió, l'entrenador italià ha optat per Tchouaméni, Kroos, Fede Valverde i Bellingham per al centre del camp, amb Rodrygo i Joselu a la punta de l'atac. La defensa, la previsible, amb Carvajal, Rüdiger, Alaba i Fran García.

Kubo Reial Madrid Reial Societat EFE
Kubo ha firmat una excel·lent primera part en el Santiago Bernabéu / Foto: EFE

Kubo lidera la Reial Societat

La Reial Societat ha començat el partit mostrant una gran personalitat, traient la pilota jugada des de darrere i buscant el gol. I als 5 minuts ha trobat el 0-1. Centre mesurat de Kubo i Barrenetxea, amb dues rematades seguides, supera Kepa. I poc després, Kubo ha marcat el 0-2, amb un tret preciós, un gol que ha estat anul·lat per fora de joc d'Oyarzabal (11). Només un minut després ha estat el torn de Brais Méndez, que ha disparat fora per molt poc. Aquesta acció ha reactivat al Reial Madrid, que ha vist que havia de posar una marxa més davant d'una Reial Societat molt atrevida, amb un Kubo desencadenat per la banda dreta.

La primera gran ocasió del Reial Madrid ha arribat en una pèrdua de la Reial Societat, el primer error a la sortida. Rodrygo li ha cedit la pilota a Joselu, que ha rematat al travesser (15). I tot seguit, Remiro s'ha lluït davant d'un tret sec del davanter del Reial Madrid. El partit havia fet un gir, amb els blancs posant en un compromís la Reial Societat, encara que els bascos sortien al contraatac sempre que podien, sempre liderats per Kubo. En el minut 30, Kepa ha evitat el 0-2, en un centre del japonès que Mikel Merino ha rematat de cap. En els últims minuts, abans del descans, el Madrid ha continuat atacant, encara que sense precisió en l'última passada.

Joselu Reial Madrid Reial Societat EFE
Joselu, celebrant el 2-1 contra la Reial Societat EFE

Remuntada blanca

La segona part ha començat com la primera, però amb el Reial Madrid com a protagonista. I és que els blancs han empatat en el primer minut, en un centre ras de Fran García que Fede Valverde ha rematat amb un obús imparable. El gol ha donat tranquil·litat al Reial Madrid, encara que no ha atemorit la Reial Societat, que ha continuat tocant la pilota amb clara actitud ofensiva. Amb tot i això, en una acció aïllada ha arribat el 2-1. Centre de Fran García al segon pal i Joselu supera Remiro amb una rematada de cap inapel·lable (60).

Amb 2-1, Ancelotti ha tret Joselu per donar entrada a Modric, un cinquè centrecampista amb qui contrarestar la superioritat de la Reial Societat a la zona de creació. El Reial Madrid s'ha oblidat d'atacar, mentre que l'equip d'Alguacil ho ha intentat tot per aconseguir el 2-2. Ja en el descompte, amb la Reial Societat anant a totes, Bellingham ha estat a punt de marcar el 3-1, en un contraatac, però Remiro ho ha evitat.