Jude Belingham ha caigut dempeus en el Reial Madrid. I és que el migcampista anglès, el flamant fitxatge del club blanc per a aquesta temporada, ha tornat a ser el salvador de l'equip de Carlo Ancelotti en marcar en el minut 95 el gol de la victòria contra el Getafe (2-1). El Reial Madrid ha certificat així la seva quarta victòria a la Lliga, un triomf molt treballat contra un Getafe molt competitiu, al que s'ha afegit la polèmica arbitral, ja que l'empat dels blancs, de Joselu, ha arribat després d'unes mans de Rüdiger i del que sembla ser un clar fora de joc del davanter.

Per a l'estrena del nou Santiago Bernabéu, Carlo Ancelotti ha decidit posar al terreny de joc el teòric 11 titular, tenint en compte que té les baixes de Courtois, Militao i Vinícius, Con Kepa de porter, l'italià ha apostat per una línia defensiva formada per Carvajal, Rüdiger, Alaba i Fran García, amb Tchouaméni, Camavinga, Modric i Bellingham en el centre del camp i Rodrygo i Joselu en la davantera. L'aposta no s'ha acabat de sortir bé i en el descans ha hagut de rectificar, substituint Camavinga i Fran García per Kroos i Nacho.

Borja Mayoral gol Getafe EFE
Borja Mayoral, celebrant el 0-1 del Getafe contra el Reial Madrid / Foto: EFE

El Getafe tenalla el Reial Madrid

El partit no ha començat res bé per al Reial Madrid, que en el minut 11 ja s'ha vist per darrere al marcador. El gol del Getafe ha vingut precedit per un greu error de Fran García, que ha cedit la pilota enrere, entre els centrals i Kepa, el que ha deixat a Borja Mayoral només davant del porter. El davanter, exjugador del Reial Madrid, ha regatejat Kepa i ha marcat amb un tret creuat. El gol ha deixat tocat al Reial Madrid, que ha buscat l'empat amb massa precipitació, sense embastar atacs, centrant pilotes sense massa sentit. Bordalás, a més, ha decidit que Djené marqués a Bellingham en tot moment, un fet que ha agafat per sorpresa a Ancelotti.

Així i tot, en el minut 23 el Madrid s'ha fregat les mans, quan l'àrbitre ha assenyalat penal per una caiguda de Bellingham davant d'Aleñá. El VAR ha avisat el col·legiat que l'anglès s'havia deixat caure i la decisió inicial ha quedat en res. L'ensurt del 0-1 s'ha unit a la indignació, un ambient crispat que no ha ajudat el Reial Madrid. L'equip blanc ha tingut un parell de bones ocasions, de Modric i Joselu, que s'han trobat amb un David Soria molt inspirat.

Melero López Reial Madrid EFE
Melero López ha tingut una actuació molt polèmica en el Reial Madrid-Getafe / Foto: EFE

El Madrid remunta amb polèmica i agonia

El partit ha canviat per complet després del descans. Ancelotti ha donat entrada a Kroos i el Reial Madrid ha aconseguit la situació. Tot just començar, a més, l'equip blanc ha empatat, en una jugada molt polèmica. El gol, de Joselu, ha arribat precedit d'una mà de Rüdiger, al que s'afegeix que el davanter sembla estar en fora de joc. El VAR, però, ha considerat que el fora de joc quedava invalidat en tocar la pilota a la mà de Djené i ha validat el gol. La decisió ha estat molt controvertida, ja que en el moment de la centrada, Joselu està en clar fora de joc.

Amb l'1-1, el Reial Madrid, ara sí, ha atropellat el Getafe. En el minut 53, Toni Kroos ha rematat al pal i després ha estat el torn de Joselu, que no ha arribat per poc a una deixada de Carvajal. El Getafe ha avisat amb un tret d'Aleñá, però el Madrid ha seguit amb pas ferm. En el minut 65, Dani Carvajal ha enviat una centrada xut al pal, i després ha tornat a ser Joselu, que s'ha trobat amb un David Soria espectacular. I quan semblava que el partit acabaria amb empat, ha arribat el 2-1. El gol, en el minut 95, ha arribat en un mal refús de David Soria, fins aleshores el millor del Getafe, un regal que Bellingham ha aprofitat per mantenir la bona ratxa, tant seva com del Reial Madrid.