L'Estadi Lluís Companys ha viscut aquest dissabte la primera gran festa blaugrana. I és que les 45.000 persones que han pujat a la Muntanya Màgica han gaudit d'una convincent actuació del Barça, que ha golejat el Betis de Manuel Pellegrini per un contundent 5-0. Ha estat una nit rodona en què Lewandowski ha tornat a ser el 9 depredador de la temporada passada, en què Ferran Torres ha mantingut el seu idil·li amb el gol, en què Joao Cancelo ha deixat unes grans sensacions i en què Raphinha, expulsat en la primera jornada, s'ha rescabalat amb un gran gol. Però sobretot, ha estat una gran nit per l'hora de futbol que ha deixat Joao Félix, una actuació memorable que, de mantenir-se, pot ser l'inici d'un gran idil·li.

Xavi Hernández ha proposat un onze molt competitiu i amb 2 novetats importants. D'una banda, ha situat en l'alineació titular als dos Joaos, Cancelo i Félix, als quals ha afegit Ferran Torres. Això ha suposat la suplència de Gündogan, que en l'Alemanya-Anglaterra va patir un fort cop a l'esquena, a més de la d'un Lamine Yamal que venia de brillar amb la selecció espanyola. La resta de l'onze l'han format Ter Stegen a la porteria, Balde, Christensen i Koundé a la defensa; Oriol Romeu, De Jong i Gavi al centre del camp; i Lewandowski a la punta de l'atac, acompanyat de Torres i Joao Félix.

Barça Betis Joao Felix Lewandowski EFE
Joao Felix i Lewandowski han mostrat una gran connexió sobre la gespa / Foto: EFE

El xou de Joao Félix

El Barça ha començat el partit sense assumir riscos, conscient que el Betis sortiria a pressionar molt a dalt. Els blaugrana han aconseguit el seu objectiu, encara que la falta d'ambició s'ha traduït en falta d'ocasions. El primer a intentar-ho ha estat Joao Cancelo, amb un xut desviat (7'). El portuguès ha protagonitzat el gran canvi tàctic de Xavi Hernández, ja que mentre en defensa era lateral dret, en fase ofensiva passava a ser interior, molt a prop d'Oriol Romeu. En el minut 10 ha aparegut per primera vegada Joao Félix, amb una bona passada a l'espai per a Ferran Torres, que ha acabat en córner. El Betis ha despertat i ha avisat amb dues fogonades seguides. En la primera, Luiz Henrique ha disparat massa creuat (15'), mentre que un minut després ho ha intentat Ayoze, que ha disparat el lateral de la xarxa.

Després d'aquests dos avisos bètics, ha arribat l'1-0. Gran passada d'Oriol Romeu per a Joao Félix, que després d'un control massa llarg aconsegueix regatejar Rui Silva per marcar a porteria buida. I el xou de Joao Félix no ha acabat aquí, ja que poc després ha deixat passar una assistència vertical per deixar sol Lewandowski, que no ha perdonat (31'). En molt poc temps, el Barça havia deixat mig sentenciat un partit molt complicat. Abans del descans, Ter Stegen ha evitat el 2-1, amb una parada espectacular a xut de Wiliam José (45'). Tot seguit, ha estat el torn de Rui Silva, que ha evitat el 3-0, de Joao Félix, després d'un gran contraatac.

Ferran Torres celebració gol Barça / Foto: EFE
Ferran Torres, després de marcar el 3-0 en el partit contra el Betis / Foto: EFE

Ferran Torres, Raphinha i Cancelo completen la festa

Després del descans, el Barça ha sortit molt fort, conscient que havia de controlar la situació per evitar qualsevol ensurt. Tot just començar, Ferran Torres ha avisat, amb un xut desviat, i tot seguit el valencià ha tornat a avisar, completant una bona combinació entre Joao Félix i Lewandowski amb un xut fluix. I just després d'un gol anul·lat a Joao Félix per fora de joc, ha arribat el 3-0. L'ha marcat Ferran Torres, en un llançament de falta (62'). Era el primer gol de falta del Barça des de la sortida de Leo Messi. El partit estava sent ja un festival, amb el Betis rendit i el Barça jugant al primer toc davant dels crits de joia del públic.

La festa, però, no havia acabat, ni de bon tros. En el minut 66, Raphinha, que acabava d'entrar al terreny de joc, ha marcat el 4-0 amb un fort xut, després d'una excel·lent jugada col·lectiva del Barça. I en el minut 81, ha estat el torn de Cancelo, que ha completat el seu gran partit amb un golàs. En els últims minuts, Rapinha, Lewandowski i Gündogan han fregat el sisè, però la festa ja era completa.