Victòria per la mínima del Reial Madrid (1-0) contra el Rayo Vallecano al Santiago Bernabéu en un partit que ha seguit la mateixa tònica que el de la setmana passada contra l'Osca: gol inicial i desconnexió blanca durant la resta del partit. Amb la diferència que els de Vallecas no han creat ni una quarta part del perill que va protagonitzar l'Osca. Tot i guanyar, el Bernabéu ha acabat xiulant un cop més els seus jugadors per la imatge mostrada al camp.

Abans del partit, Luka Modric ha mostrat a la seva afició la Pilota d’Or. Els aplaudiments del públic han encès i motivat el Madrid, que ha començat amb un inici fulgurant, necessitat de netejar la trista imatge mostrada contra el CSKA en el partit de Champions. Pressió alta, domini de la pilota i el Rayo que no les veia venir. Semblava un Madrid molt diferent al dels últims partits i en un d’aquests contraatacs, Benzema rebia una passada interior de Lucas Vázquez per fer el primer i obrir la llauna. Sisè gol del francès en aquesta Lliga, que ja en suma un més que en tota la temporada passada.

El gol havia propiciat que el partit es trenqués, les línies del Rayo se separessin i els blancs tinguessin ràpids contracops. Però a partir del minut 20, després del primer avís del Rayo mitjançant el cap de Velázquez, el Madrid s’ha evaporat. Com ja va passar a Osca la setmana anterior, els blancs han adormit el partit. Gol inicial i a partir d’aquí, conformistes, poc punyents i amb un esperit nul d’augmentar les diferències. Una bèstia salvatge quan olora sang s’hi llança a per totes. Només cal veure el City de Guardiola o el Liverpool de Klopp, capaços d’envestir una i altra vegada. No cal anar tan lluny, alguns dels últims Madrid-Rayo han sigut resultats d’escàndol (5-1, 5-0 o el salvatge 10-2) perquè el Madrid aprofitava les febleses del rival per massacrar-lo. De moment, però, a aquest Madrid li falta aquesta capacitat. La baixa de Cristiano influeix, però la base de l’equip és pràcticament la mateixa que la dels últims anys.

Minuts i minuts tocant, tenint la pilota però incapaços de crear cap tipus de perill. Centrades buides que no suposaven cap problema pel porter. El Rayo, això sí, pensant més en no encaixar el segon que en fer el de l’empat. Un xut de Toni Kroos al pal tancava una primera part en la que el Madrid no havia castigat.

Benzema Lucas Vazquez Asensio Madrid Rayo EFE

Xiulets entre aplaudiments per a Asensio

De ser el nou Messi, com alguns deien, a que el Bernabéu et xiuli. Aquesta està sent l’evolució, de moment, de Marco Asensio. El mallorquí té un talent descomunal i una esquerra màgica, però fa temps que no està fi, es mostra imprecís, no pren bones decisions al camp i el Bernabéu n’està tip. Asensio ha tingut una de les ocasions més clares al xutar a boca de canó des del punt de penal, però no és el seu moment i entre el porter i la defensa han evitat el gol. Instants després ha intentat un u contra u impossible quan tenia opció de passada i el públic li ha recriminat. Ceballos ha entrat per ell i l’ex de l’Espanyol ha marxat entre aplaudiments i algun xiulet.

El Rayo, tot i que més agressiu que a la primera part, continuava a veure-les venir i només creava perill amb xuts llunyans com la canonada de Bebé que obligava la intervenció de Courtois. Però la tònica del partit era la mateixa. Els de Vallecas, incapaços de crear perill; i el Madrid, desconnectat. Deixar que passin els minuts i esperar que l’àrbitre xiuli el final per endur-se els tres punts després del gol inicial. A punt ha estat Alegría de fer explotar pels aires el 'pla' dels de Solari amb una doble ocasió al 90 que ha obligat Courtois a exhibir-se.

Ni l’entrada de Vinicius Jr ha animat l’actitud del Madrid, que ha acabat xiulat un cop més per la seva pròpia afició. Tampoc Isco que, pel que s'ha vist, ni està ni se l'espera. El malagueny no ha ni escalfat com a possible substitut d'algun dels seus companys.