El Reial Madrid s'ha proclamat aquest dissabte en el campió de la Copa del Rei en superar per 2-1 l'Osasuna en la final disputada a l'Estadi de la Cartuja de Sevilla. Els blancs, que aquest dimarts s'enfrontaran al Manchester City en l'anada de les semifinals de la Champions League, ha hagut de suar per guanyar un Osasuna que, malgrat anar pràcticament tot el partit per darrere en el marcador, s'ha espremut en busca de la pròrroga. Els grans protagonistes han estat Vinícius, un punyal per la banda esquerra, i Rodrygo, autor dels 2 gols dels madridistes.

Carlo Ancelotti ha apostat per un onze molt ofensiu, amb Rodrygo acompanyant Benzema i Vinícius en l'atac. Poc abans de l'inici del partit s'ha conegut la lesió de Dani Ceballos, que anava a ser titular, al costat de Kroos i Fede Valverde en el centre del camp. La baixa de l'andalús ha estat substituïda per Tchouaméni, la qual cosa ha provocat que Kroos passés a l'interior. Per a la defensa, Ancelotti ha apostat per Carvajal, Militao, Alaba i Camavinga. Arrasate, per la seva part, ha jugat amb l'11 previst, amb Moncayola com a lateral dret, amb Rubén Peña per davant, una decisió que no ha estat del tot encertada, ja que el rojillo ha patit molt amb Vinícius. L'atac ha estat per a Abde, molt intermitent, i Budimir.

El Reial Madrid trenca la final tot just començar

Els plans d'Arrasate han quedat en no res als 2 minuts de partit, el temps que ha necessitat el Reial Madrid per obrir el marcador. Jugada espectacular de Vinícius per la banda esquerra, en la qual el brasiler se'n va de 2 defenses per cedir la pilota a Rodrygo, que marca des del punt de penal. El gol ha deixat tocat l'Osasuna, que durant uns minuts ha estat en mans del Reial Madrid. Vinícius, desbocat, encarava una vegada rere una altra a Moncayola, incapaç d'aturar-lo. A poc a poc, però, l'Osasuna s'ha anat refent i s'ha anat apropant a Courtois, amb centrades laterals que han rematat Budimir i Torró.

I és que la primera mitja hora ha estat un espectacle, un anada i tornada constant amb un ritme endimoniat. En el minut 25, després d'una altra acció individual de Vinícius, Benzema ha estat a punt de marcar el 2-0, però el seu xut l'ha aturat Herrera amb una estirada espectacular. I tot seguit ha estat el torn de l'Osasuna. Abde es planta sol davant de Courtois després d'una errada de Militao i intenta marcar amb una pilota picada que Carvajal aconsegueix desviar sota els pals (26'). El Madrid ha respost a pilota aturada, amb un llançament de falta d'Alaba que s'ha estavellat al travesser (31). A partir d'aquest moment, el ritme ha baixat, encara que Vinícius ha continuat sent el protagonista, malgrat que ara per les seves protestes i discussions amb els jugadors rivals.

Vinícius, Militao i Alaba celebrant un gol amb el Reial Madrid a la final de Copa davant de Osasuna / Foto: EFE
Vinícius, Militao i Alaba, celebrant un gol del Madrid a la final de la Copa contra l'Osasuna / Foto: EFE

Rodrygo, de nou decisiu

El segon temps ha començat diferent. El Reial Madrid ha baixat el ritme i li ha cedit la pilota a l'Osasuna, esperant el moment adequat per sortir a l'espai. El conjunt navarrès, però, no ha permès la sortida del Madrid i, a poc a poc, l'ha anat tancant, fins que ha arribat l'empat. Centrada d'Abde que rebota en Carvajal. La pilota queda morta en la frontal de l'àrea, des d'on Torró deixa anar una fuetada que entra ajustada al pal (58').

La final tornava a començar amb mitja hora per davant i la por de perdre s'ha començat a apoderar dels dos equips, ja que qualsevol error podia ser definitiu. I en el minut 69 ha arribat el 2-1. Acció individual de Vinícius, que des de la línia de fons posa la pilota enrere. David García desvia malament, el que permet el xut de Kroos, que després d'un rebot acaba amb la pilota a peus de Rodrygo, que marca a pler. El gol ha acabat per trencar el partit. Osasuna s'ha anat cap a dalt, a la recerca de l'empat, mentre que el Madrid atacava a l'espai, amb Vinícius i Rodrygo. El resultat no s'ha mogut i el Real Madrid s'ha proclamat campió.