El Reial Madrid ha fet la nit d'aquest dimecres un pas més cap al títol de Lliga a l'imposar-se a l'Osasuna per 1-3, amb gols de David Alaba, Marco Asensio i Lucas Vázquez, en un partit en el qual Karim Benzema ha fallat dos penals. La victòria, però, podria sortir-li cara a l'equip d'Ancelotti, ja que Alaba ha hagut d'abandonar el terreny de joc per unes molèsties físiques que el fan ser dubte per a l'eliminatòria de la Champions League contra el Manchester City.

Amb la ment posada precisament en el doble enfrontament contra el City de Pep Guardiola, Carlo Ancelotti ha optat per introduir molts canvis a l'onze titular, situant Lucas Vázquez, Nacho, Camavinga, Ceballos, Valverde, Rodrygo i Asensio a l'alineació inicial, acompanyats per més habituals com Courtois, Alaba, Militao i Benzema.

Osasuna Reial Madrid Alaba EFE
David Alaba s'ha lesionat just abans del descans / EFE

Avantatge del Madrid i lesió d'Alaba

I les rotacions semblava que li anaven a sortir bé a Ancelotti, ja que malgrat dues ocasions inicials de Budimir i de Brasanac, el Reial Madrid ha marcat ràpid, en el minut 12, en una acció d'estratègia que ha acabat amb gol de David Alaba. L'Osasuna, però, ha continuat atacant com si no hagués passat res, i només dos minuts després ha aconseguit l'empat, en una fantàstica centrada de Budimir al segon pal que el Chimy Ávila ha rematat al fons de les xarxes.

El gol ha donat ales a l'Osasuna, que ha continuat atacant. El Chimy ha disparat desviat i poc després Budimir ha marcat el 2-1, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc (32). I quan millor estava l'equip local ha arribat el gol del Reial Madrid, i just a l'última acció de la primera meitat. L'acció l'ha iniciat Camavinga, amb una passada mesurada a Ceballos. Sergio Herrera aconsegueix parar la pilota, però en el rebuig marca Asensio. El gol, tanmateix, no ha suposat una alegria plena, ja que mentre els jugadors el celebraven, David Alaba demanava el canvi per unes molèsties musculars.

Osasuna Reial Madrid Benzema EFE
Karim Benzema ha fallat dos penals contra l'Osasuna / EFE

Benzema falla dos penals

La segona part s'ha iniciat com la primera, amb l'Osasuna atacant. I tot just començar, Courtois ha evitat l'empat, en rebutjar una pilota que s'havia enverinat. I ha estat llavors quan ha començat el festival de penals. De Burgos Bengoetxea ha assenyalat 2 a favor del Reial Madrid, per unes mans del Chimy Ávila i per una entrada per darrere a Rodrygo. Els dos els ha executat Benzema al costat dret del porter i els dos els ha desviat Sergio Herrera, fent embogir el Sadar.

En el tram final, el Reial Madrid li ha deixat tot el control a l'Osasuna, que una vegada rere una altra ha buscat l'empat amb insistència. Qui ha tornat a marcar, però, ha estat el Reial Madrid, en un contraatac liderat per Vinícius que ha acabat amb el gol de Lucas Vázquez.

Imatge principal: els jugadors del Reial Madrid, celebrant un gol en el partit contra l'Osasuna / EFE