El Reial Madrid ha tornat a ressuscitar diverses vegades en un mateix partit i ha eliminat el Chelsea a la pròrroga (2-3 avui, 5-4 en el global) gràcies als gols de Rodrygo i Benzema al temps extra, per neutralitzar les dianes de Mount, Rüdiger i Werner. Els blancs seran a les semifinals de la Champions League.

Duel de narratives

La Champions League és una competició màgica per moltes coses. Primer, perquè la juguen els millors jugadors i els millors equips del món, i després, perquè fora del terreny de joc, és una fàbrica inesgotable de literatura, fàbules i narratives. I avui, al Santiago Bernabéu, s'han vist les cares dues de les més conegudes.

Benzema Thiago Silva Real Madrid Chelsea EFE

El duel Benzema-Thiago Silva, un dels més repetits del partit / EFE

La primera, aquella que diu que el Reial Madrid, a casa i en un partit eliminatori és imbatible, i la segona, és la que li atorga al vigent campió d'Europa una aura especial, el dret a ser respectat i a defensar el títol. I, en aquest duel de narratives, la que ha sortit reforçada ha estat la de que el Bernabéu sempre resisteix a les grans nits europees.

Més enllà de les narratives, tots dos equips tenen molt futbol, i els dos han mostrat les seves cartes des de ben aviat. El Reial Madrid amenaçava a l'espai amb les aventures de Fede Valverde i sobretot de Vinícius, que aprofitaven que el Chelsea jugava amb molts homes per davant de la pilota per buscar les pessigolles a Rüdiger i Thiago Silva, que s'emparellava tota l'estona amb Benzema, intentant que el francès no aparegués en la creació, ni en la finalització, dels atacs madridistes.

El Chelsea superava el Madrid en tot

I fruit d'aquest xoc d'estils, el primer en imposar el seu ha estat el Chelsea, i ho ha fet de la millor forma, amb un gol de Mason Mount quan tot just s'havien jugat 15 minuts de partit. El mitjapunta anglès, amb la punteria afinada després de marcar-li dos gols fa tres dies al Southampton, s'ha aprofitat d'una pèrdua en fase de creació del Madrid, s'ha plantat a la frontal de l'àrea i ha enviat la pilota al pal llarg de Courtois per deixar l'eliminatòria a només un gol de l'igualada amb 75 minuts per endavant.

Mount Cheslea EFE

Mason Mount celebra el 0-1 del Chelsea / EFE

El gol ha deixat estabornit el Madrid, que, sense capacitat de reacció, veia com el Chelsea anava agafant les regnes del partit i les arribades eren constants. Les ocasions no eren clares, i tot i que Courtois no ha hagut d'intervenir massa abans del descans, la sensació de nervis al Bernabéu era enorme, i una dada parlava per sí sola. El Madrid, en la primera part, no ha xutat entre els tres pals en un partit de local a la Champions per primera vegada en els darrers 19 anys.

I les males sensacions blanques s'han acabat de reflectir en el marcador als pocs minuts de tornar de vestidors. Al minut 51, Rüdiger ha creuat la pilota amb un gran de cop de cap davant Courtois per igualar l'eliminatòria gràcies a un servei de cantonada que el Madrid havia protestat.

El Chelsea avisa i Werner marca el 0-3

El Chelsea tenia el Madrid contra les cordes i han intentat matar els blancs definitivament. Tothom pensava que ho havien aconseguit quan Marcos Alonso, després d'una pèrdua infantil de Mendy, treia les teranyines de l'escaire de Courtois amb un golàs, però unes lleugeres mans del lateral han estat suficients per invalidar el gol i deixar el Madrid amb vida.

Mount Werner Loftus Cheek Chelsea EFE

Els jugadors del Chelsea celebren un dels gols / EFE

I això és l'únic que necessita l'equip d'Ancelotti. El PSG no el va matar quan va poder i el Chelsea corria el risc d'acabar igual. I Benzema, només dos minuts després del gol anul·lat ha enviat un cop de cap al travesser que ha despertat l'afició blanca, que no s'havia recuperat dels cops rebuts.

El Chelsea no s'ha deixat intimidar i ha trobat el tercer amb un golàs de Werner, que s'ha regirat dins l'àrea i tot i que Courtois ha tocat el seu xut, la pilota ha entrat plorant a la xarxa, deixant el Madrid fora de la màxima competició continental amb 15 minuts per jugar-se.

Modric i Rodrygo ressusciten el Madrid

Però el Madrid no mor ni quan sembla que deixa de respirar. Modric, que sempre apareix, ha enviat una centrada màgica amb l'exterior del seu peu dret perquè Rodrygo, que acabava d'entrar, posés l'1-3 i tornés a deixar-ho tot empatat. Amb tot igualat, ambdós equips han tingut la seva, però al final tot s'ha hagut de decidir a la pròrroga.

Rodrygo Benzema Real Madrid EFE

Benzema i Rodrygo celebren el gol del brasiler / EFE

I al temps extra, amb un Madrid sota mínims, amb només un central després de la lesió de Nacho, al Chelsea li ha entrat el mal d'altura, quan no li havia passat en tot el partit. Els anglesos li han regalat l'opció a Vinícius d'arribar a línia de fons amb espais, i emulant el primer gol del partit d'anada, ha posat una pilota a mitja alçada que Benzema, sempre present en les cites importants, ha convertit en el 2-3 i ha fet esclatar d'eufòria al Bernabéu.

El Chelsea ho ha intentat a la desesperada, però cada centrada sense rematador, cada passada massa llarga, cada error de comunicació, o cada oportunitat desaprofitada com les de Jorginho, Havertz o Ziyech suposaven un clau més a la tomba del vigent campió de la competició, que el Madrid ha deixat fora de combat.

Ara, el Reial Madrid, després de carregar-se el PSG i el Chelsea atemoreix a tothom i a les semifinals es veurà les cares amb el guanyador de l'eliminatòria entre Manchester City i Atlètic de Madrid. Per l'altra banda del quadre, el Vila-real ha fet una heroïcitat en eliminar el Bayern a Munic i espera el Liverpool o el Benfica per disputar-se un lloc a la final de París del proper 28 de maig

Imatge principal: Benzema celebra el seu gol a la pròrroga que li ha donat la classificació al seu equip / EFE