Torna a sortir a la llum un nou escàndol del Reial Madrid. Segons revela Football Leaks, a través de Der Spiegel amb el consorci European Investigative Collaborations (EIC), el club blanc hauria acceptat que el fons d'inversió Providence li pagués 200 milions d'euros des de les Illes Caiman tot i saber que podria ser considerat com "frau de llei" per part d'Hisenda.

Però això no és tot, perquè el Reial Madrid va firmar una carta d'intencions amb Providence per cobrar 500 milions en deu anys, els quals també provenien de les Illes Caiman, aleshores un paradís fiscal. La repartició seria en dues fases de 200 milions i una de 100, i a canvi Providence rebria un 23,75% de l'augment dels drets d'explotació comercial en patrocinis i derivats de la seva plataforma digital.

Florentino Perez rient EuropaPress

Florentino amb un títol / EuropaPress

Contracte amb una filial

Tot i aquesta vinculació del Madrid amb les Illes Caiman, oficialment l'acord es va firmar amb una de les filials de Providence, PQ VII Sarl, domiciliada a Luxemburg. També darrere d'aquesta empresa, amb un capital social de 20.000 euros, hi ha dues empreses amb seu a les Illes Caiman.

Una informació de la qual el mateix Madrid estava al cas i que el seu director general, José Ángel Sánchez, va avisar: "Dues companyies radicades a les Illes Caiman i domiciliades en un edifici de George Town on hi ha milers d'empreses domiciliades garanteixen el pagament al club de 200 milions per part d'una societat luxemburguesa de 20.000 euros de capital social! Sembla una broma, però em temo que va de debò".

Segons la mateixa informació de Football Leaks, el director financer del Madrid, Julio Esquerdeiro, també va advertir: "L'estructura d'inversió a la qual acudeixi l'inversor (Providence) haurà d'evitar els riscos reputacionals i d'imatge que per al Reial Madrid es puguin derivar, per tant s'ha d'ajustar aquesta estructura a una pràctica habitual que no plantegi riscos fiscals al Reial Madrid". I també recomanava que el contracte fos amb "una entitat resident a efectes fiscals a Espanya participada directament o indirectament per l'inversor" per evitar riscos fiscals.

 

Imatge principal: Florentino Pérez durant un acte del Reial Madrid / EuropaPress

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat