El Barça ha brillat amb llum pròpia al WiZink Center per destrossar el Reial Madrid en el primer partit de la final de la Lliga ACB. El resultat final ha estat de 75-89 i el tercer quart ha tornat a ser clau per encarrilar el partit. En una fase al millor de tres, el Palau Blaugrana pot ser decisiu el pròxim dimarts.

Setè assalt de la temporada

Setè assalt entre culers i madridistes de la temporada i amb un nou títol en joc. Després que la Supercopa fos per al Madrid, i la Copa del Rei per al Barça, el títol de la Lliga estava en joc i el factor camp era favorable als blancs. Ambdós van necessitar els tres partits a les semifinals per eliminar els seus respectius rivals (València i Tenerife) i els catalans han arribat a Madrid amb menys descans.

Mirotic Barca Real Madrid EFE

Mirotic durant el partit / EFE

L'inici dels de Jasikevicius ha estat horrible. Cap dels jugadors estava endollat i el Madrid anava sumant punts mitjançant Tavares. Però ha estat sortir Pau Gasol i ha canviat la dinàmica. El veterà jugador ha organitzat l'equip i ha donat consistència en defensa i clarividència en atac.

Els culers no van poder conquerir l'Eurolliga davant l'Efes i la Lliga ACB era la gran assignatura per acabar amb bones sensacions la campanya. La plantilla del club català és un escàndol, però no reaccionaven davant un inici elèctric del de Laso.

El segon quart ja ha estat millor. La figura de Kuric ha sorgit, que ho provava des de la línia de tres, i també la de Higgins, l'estrella d'aquest diumenge. El '22' blaugrana ha fet més de 20 punts i ha estat la gran referència ofensiva. D'altra banda, Rudy, Llull i Tavares seguien fent molt mal.

Quin tercer quart

Els jugadors han marxat al descans amb el marcador 36-33. Tres punts de diferència, però amb la sensació que els blaugrana cada vegada se sentien més còmodes i més superiors. I ha arribat el tercer quart. Aquest Barça té una història d'amor amb els tercers quarts dels partits. Ja ha passat en anteriors ocasions i a Madrid no havia de ser menys.

Calathes, Higgins, Mirotic, Davies... pilota que sortia de les seves mans, pilota que acabava entrant. Els de Laso s'han bloquejat i no sabien com reaccionar davant aquest recital. El resultat mostrava més i més distància fins que han firmat un parcial de 20 punts.

Al quart quart, el Barça no ha deixat enrere la bona dinàmica i han seguit encistellant des de qualsevol lloc. Al final, victòria contundent que alegra als de Barcelona i fa patir als de la capital espanyola. El pròxim dimarts se celebra el segon i el que pot ser el definitiu duel al Palau Blaugrana.

Imatge principal: Pau Gasol durant el partit / EFE