El Barça de bàsquet no ha fallat en el tercer i definitiu partit de les semifinals de la Lliga ACB i s'ha imposat al Lenovo Tenerife (89-72). Els blaugrana, per davant en el marcador a tota hora i amb un Pau Gasol estel·lar, han trencat el partit al tercer quart, quan s'han escapat al marcador.

Per davant, doncs, ve una preciosa eliminatòria final contra el Reial Madrid, un carrusel de Clàssics que augura moments d'altíssim voltatge, i amb la Lliga en joc.

El Barça surt fort, però el Tenerife resisteix

El primer quart del partit ha estat molt igualat, amb els atacs imposant-se a les defenses, amb un Calathes esplèndid en la direcció blaugrana i un Tenerife coral que ha aconseguit no desenganxar-se en el marcador, responent a cada intent del Barça d'obrir bretxa.

I la situació s'ha mantingut al segon quart, encara que a poc a poc s'ha començat a veure com el Barça, tard o d'hora, aconseguiria escapar-se. I en part per les grans aparicions de Davies i de Pau Gasol, que ha firmat un partidàs, i que en el minut 14 ja havia anotat 11 punts. Al descans, el Barça ha aconseguit anar-se'n amb un avantatge de +7, una distància que el Tenerife ja no aconseguiria remuntar.

El Barça trenca el partit en el tercer quart

Finalment, el Barça ha trencat el partit i l'eliminatòria en el tercer quart, en el qual ha estat una autèntica piconadora impossible d'aturar pel Tenerife. Higgins s'ha apuntat a la festa i Gasol ha seguit amb el seu festival, anotant punts i sent dominant sota el cèrcol, fins a guanyar-se la sonora ovació del públic que ha pogut gaudir del partit des de les grades del Palau Blaugrana. El de Sant Boi, de fet, se n'ha anat a la banqueta amb un +24 de valoració després de 13 minuts a la pista.

Barça Pau Gasol EFE

Pau Gasol ha completat un gran partit contra el Lenovo Tenerife / EFE

En l'últim quart, el Lenovo Tenerife ho ha intentat de totes les maneres i ha arribat a retallar les distàncies, però el Barça ha tornat a apretar les dents fins a posar el contundent 89-72 al lluminós del Palau. El Clàssic ja està aquí.

Imatge principal: el Barça-Tenerife ha estat un partit molt disputat / EFE