El Reial Madrid ha salvat uns primers 45 minuts insulsos gràcies a una remuntada envoltada de polèmica contra l'Almeria (3-2). Després de marxar als vestidors amb un 2-0 en contra, que ha generat xiulets a les graderies del Santiago Bernabéu, els homes de Carlo Ancelotti han sumat els tres punts gràcies a una diana de Jude Bellingham de penal, una de Vinícius i una de Carvajal al temps de descompte. Ara bé, el gran protagonista de la tarda ha estat el VAR. Tres discutides revisions en els 11 primers minuts de la segona part han provocat la ira del cuer de la Lliga, que s'ha sentit perjudicat en totes tres ocasions. Primer, patint un penal en contra per unes dubtoses mans de Kaiky, que podrien haver estat precedides per una falta de Joselu i Rüdiger. Posteriorment, invalidant un gol a Arribas per una falta prèvia al mig del camp. I, en tercer lloc, donant per bo un gol de Vinícius que no havia estat concedit en primera instància per mans. Tres decisions claus que han acabat tenint una incidència decisiva en el resultat final.

L'Almeria sorprèn un Reial Madrid desgastat

Malgrat venir de disputar una exigent eliminatòria de Copa del Rei contra l'Atlètic de Madrid, que es va decidir en favor dels homes del Cholo Simeone a la pròrroga (4-2), Carlo Ancelotti ha decidit apostar per un XI titular, sense cap rotació. Ara bé, malgrat això, el partit ha començat de la pitjor forma possible per al conjunt blanc. Abans del primer minut de l'enfrontament, l'Almeria ha aprofitat una errada de Nacho Fernández per avançar-se en el marcador. Els andalusos han agafat desprevinguda la defensa merengue i, gràcies a un xut de Ramazini que no ha rebut la millor resposta possible de part de Kepa, han encès totes les alarmes al Santiago Bernabéu.

Almeria gol Ramazani Real Madrid Europa Press
L'Almeria celebra el primer gol de Ramazani / Foto: Europa Press

L'Almeria havia trobat un gol matiner, però encara havia de fer el més difícil: aguantar els atacs del Reial Madrid i continuar generant perill per no enfonsar-se a la seva pròpia i fer massa llarg al partit. I contra tot pronòstic, els homes de Garitano ho han aconseguit. De fet, no només han aguantat 49 minuts sense encaixar cap gol, provocant xiulets entre l'afició madridista, sinó que han doblat inclús l'avantatge. Dos minuts abans de complir el minut 45, el central Èdgar González ha empalat una preciosa volea des de fora de l'àrea que ha estat impossible d'aturar per a Kepa. Un dels gols de la temporada que deixava gelat el feu merengue just abans del descans.

Carlo Ancelotti sacseja la banqueta...

La imatge que estava deixant el Reial Madrid era més que preocupant i Carlo Ancelotti ha actuat al descans amb un triple canvi per esperonar els seus jugadors. Fran García, Brahim Díaz i Joselu han entrat al lloc de Rodrygo Goes, Nacho Fernández i Ferland Mendy amb un únic objectiu: trobar un gol abans dels primers 15 minuts del segon temps per reenganxar-se al partit. I aquesta diana ha arribat al minut 57, a través d'un penal envoltat de polèmica. Kaiky ha tocat la pilota amb les mans després d'una rematada de cap de Joselu, que podria haver fet falta abans, i l'àrbitre Hernández Maeso ha assenyalat un penal que Jude Bellingham ha convertit amb un xut central després de veure la imatge repetida al VAR.

Bellingham anota un gol de penal contra l'Almeria / Foto: EFE
Bellingham transforma el penal sense posar-se nerviós / Foto: EFE

Però la polèmica no s'ha quedat aquí. 10 minuts després d'aquesta dubtosa decisió, l'Almeria ha vist com li anul·laven un gol d'Arribas per una falta prèvia a Bellingham molt rigorosa, també a través del VAR. En pocs minuts, el resultat ha passat d'un possible 3-0 a un 1-2 que, quan falten 25 minuts per al final, deixava moltes opcions per a la remuntada. Tot això ha provocat l'enuig dels jugadors i l'entrenador de l'Almeria, que encara havien de rebre una decisió arbitral en contra. I és que Hernández Maeso ha decidit donar per legal un gol de Vinícius que en un principi havia anul·lat per mans. Tres revisions de VAR en 11 minuts que condemnaven el combinat andalús.

... i acaba sumant els tres punts 'in extremis'

El resultat era de 2-2 i el Reial Madrid ja tenia a tocar l'anhelada remuntada. Només faltava el darrer gol, que ha estat a punt d'arribar a través de les botes de Bellingham, que ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb un precís xut des de la frontal, però l'àrbitre ha invalidat la jugada per un fora de joc previ de Fran García. En aquesta ocasió, molt clar. A partir d'aquí, els homes de Carlo Ancelotti s'han bolcat a la recerca del gol de la victòria. Vinícius amb un xut des de l'àrea petita i Bellingham amb una xilena han estat a punt de fer embogir el Bernabéu abans dels 90 minuts reglamentaris, però l'Almeria ha continuat resistint.

Joselu Mato Kaiky Real Madrid Almería / Foto: EFE
Joselu Mato i Kaiky lluiten per una pilota àrea / Foto: EFE

Una resistència que ha durat fins al minut 99. L'àrbitre ha donat 11 minuts de temps afegit i el Reial Madrid ha trobat el gol de la victòria gràcies a una arribada de Dani Carvajal al segon pal, precedida per una assistència de cap de Bellingham. Una remuntada plena de polèmica que manté els madrilenys al camí triomfal a la Lliga.