El segon episodi d'una trilogia de derbis madrilenys que es viuran en només 15 dies ha acabat amb un somriure per a l'Atlètic de Madrid. Després de la desfeta que van patir a les semifinals de la Supercopa d'Espanya, els homes del Cholo Simeone s'han pres la revenja contra el Reial Madrid amb un trepidant triomf segellat a la pròrroga (4-2). Una genialitat de Griezmann i una diana de Riquelme al temps extra ha decantat un duel que en els primers 90 minuts ha tingut de tot: intensitat, lluita i gols. Samuele Lino i Morata han estat els golejadors del conjunt local abans de la pròrroga, mentre que els blancs han igualat el partit en dues ocasions, primer gràcies a una diana en pròpia d'Oblak i després amb un gol de Joselu. Amb aquest resultat el conjunt de Carlo Ancelotti acomiada la possibilitat de revalidar el títol aixecat la temporada anterior. Ara hauran de centrar esforços en la Lliga i la Champions League.

Intensitat i gols per als dos costats

Només vuit dies més tard del derbi madrileny de la Supercopa d'Espanya, l'Atlètic de Madrid ha rebut els homes de Carlo Ancelotti al Metropolitano. En joc, un bitllet per als quarts de final, a més de tot el que envolta un matx d'aquestes magnituds. El partit estel·lar d'aquests vuitens de final en la primera mitja de joc no ha decebut l'espectador neutral.

Griezmann controla el balon con el Atlético de Madrid rodeado de jugadores del Real Madrid / Foto: EFE
Griezmann controla la pilota rodejat de jugadors del Reial Madrid / Foto: EFE

Ambdós equips han saltat al terreny sense negociar esforços i buscant la porteria rival. Com era d'esperar, el Reial Madrid ha monotonitzat la possessió de la pilota, però l'Atlètic de Madrid ha sabut crear perill a través del contracop. Un escenari que ha generat diverses ocasions, a totes dues àrees. Ara bé, les més clares d'elles les ha generat el combinat blanc. Primer, a través de les botes de Bellingham, que ha enviat la pilota al pal després d'una gran jugada individual. Després, arran d'una gran jugada col·lectiva que, ni Rodrygo, ni Vinícius han pogut convertir gràcies a una doble intervenció de Jan Oblak.

Mentre el Reial Madrid no era capaç de trobar el primer gol, l'Atlètic de Madrid, que només havia intimidat Lunin amb una tendra rematada de cap, esperava el seu moment per intentar avançar-se en el marcador. I aquest ha arribat al minut 39, quan Samuele Lino ha recollit una pilota al segon pal per superar el porter ucraïnès amb una subtil rematada al pal llunyà. 1-0 al marcador i el Metropolitano completament embogit. Però l'alegria matalassera ha durat poc. Just abans del descans, en una falta lateral, Oblak ha sortit malament i s'ha introduït la pilot al fons de la seva xarxa. Una jugada desafortunada que ha provocat una merescuda igualtat.

Rudiger y Modric celebra un gol del Real Madrid contra el Atlético de Madrid / Foto: EFE

Rüdiger i Modric, celebrant el gol en pròpia d'Oblak / Foto: EFE

Morata perdona i el partit marxa a la pròrroga

Però si la primera part ha acabat amb un gerro d'aigua freda per a l'Atlètic de Madrid, propiciat per l'error del porter balcànic, el segon temps ha començat marcat per un 'regal' de Lunin. El porter blanc no ha atrapat una pilota senzilla i, després d'un rebot amb la cama de Rüdiger, Mortata ha tornat a avançar els locals amb una de les dianes més senzilles de la seva carrera. Quedaven 30 minuts de partit i els del Cholo Simeone havien de fer el que no ha sabut fer en els darrers 180 minuts: aguantar el resultat per adjudicar-se la victòria.

Tanmateix, els pitjors malsons han tornat a envair l'Atlètic de Madrid. Tot i que en aquesta ocasió ha optat per continuar atacant, arribant inclús a generar diverses oportunitats que haguessin tancat la classificació en cas de convertir-les, Joselu, just en la jugada consecutiva d'un error clar de Morata, ha tornat a igualar l'eliminatòria. Quedaven pocs minuts per al final dels 90 minuts reglamentaris, però en el temps de descompte el Reial Madrid ha gaudit inclús 'una nova ocasió per tancar el matx. Així i tot, Vinícius no ha estat encertat i el partit ha marxat a la pròrroga.

L'Atlètic de Madrid celebra la diana de Mortata contra el Real Madrid / Foto: EFE
L'Atlètic de Madrid celebra la diana de Morata contra el Reial Madrid / Foto: EFE

Antoine Griezmann marca el camí cap als quarts de final

El temps extra ha començat amb un ritme baix. La fatiga afectava tots dos equips i la intensitat ja no era la mateixa. Un context de partit que no invitava a veure gaire espectacle i no deixava espai a cap canvi de guió. Però quan el duel semblava establert una fase rem, la màgia de Griezmann ho ha capgirat tot. El francès ha arreplegat una pilota al seu propi camp i aguantant-li la carrera a un entregat Vinícius, ha acabat batent Lunin, dibuixant una diana espectacular amb un xut potent. El Metropolitano, entregat amb el seu ídol. I el '7' matalasser corresponent l'amor de la seva afició amb un pet a l'escut de la seva samarreta que quedarà gravat a la retina de tots els aficionats matalassers.

Finalment, quan quedaven pocs minuts per al final, amb els blancs bolcats a la recerca de l'empat, Riquelme ha tancat l'eliminatòria a la contra amb un xut impossible d'aturar per al porter blanc.