L'Espanyol continua en depressió. La crisi encara és més crisi per al conjunt perico i el Reial Madrid s'aprofita per sumar tres punts més i obligar el Barça a guanyar per conservar el liderat de la Lliga Santander. Un solitari gol de Varane a la primera meitat ha estat suficient per enfonsar encara més l'Espanyol, que no hi ha manera que aixequi el vol (2-0).

Varane s'aprofita de la depressió perica

No era un matí propici per als de Pablo Machín, però és que sembla que la ratxa de derrotes de l'Espanyol a casa es trasllada lluny de l'RCDE Stadium. El vermut se li ha indigestat a l'aficionat perico o simplement no ha tingut cap efecte perquè el partit de l'Espanyol ha estat dels més pobres de la temporada. No ha tingut ànima ni ofensiva ni defensiva. I el Madrid ha fet el que ha volgut amb un passeig abans de dinar.

I és que des dels primers minuts ja s'ha vist quina seria la tònica del partit: el Madrid amb la pilota i l'Espanyol a l'espera d'un miracle. Els de Zinedine Zidane s'han apoderat de la possessió i els pericos s'han tancat a esperar. Però és que la pilota era massa blanca. Ni quan la perdien els madrilenys l'Espanyol podia fer res.

vinicius diego lopez madrid espanyol efe

Al minut 20 de partit, després de diverses ocasions desaprofitades per un Vinícius molt actiu, tota l'afició blanc-i-blava firmava arribar al minut 90 amb empat a zero. Calleri i Wu Lei, els dos atacants de l'Espanyol, han estat dos fantasmes que no han olorat la pilota. I quan ho han fet, gràcies a alguna arribada lateral per alguna errada del Madrid, tampoc han trobat porteria.

Era una crònica d'una mort anunciada al Bernabéu. I Varane, en una jugada amb passivitat defensiva de l'Espanyol, ha marcat pocs minuts abans del descans gràcies a un bon xut creuat amb una assistència de Benzema. El gol blanc, per alegria local, ha estat al minut 37, just abans de la polèmica del partit per una groga no mostrada a Vinícius, molt clara, que hagués estat la segona i expulsió.

varane carvajal madrid efe

Benzema sempre apareix

Però tot i l'Espanyol millorar a mesura que passaven els minuts, en cap moment ha inquietat el Madrid. Ni Wu Lei, qui va arribar amb el cartell de Pilota d'Or xinès, ha sabut fer mal quan podia. Una errada descomunal en el xut de Lei al minut 54, fent un misto quan estava sol davant de Courtois, ha estat la millor definició d'un Espanyol que ni ha volgut ni ha pogut aconseguir cap sorpresa a la capital espanyola.

L'Espanyol s'ha animat perquè el Madrid ha fet un pas enrere però ha estat impossible empatar. Amb només dos xuts a porteria rival, el segon de Marc Roca gairebé al minut 80 de partit, també ha estat innocent i ineficaç. I el Madrid ha viscut en un ambient tranquil, sense sobresalts, i que ha sentenciat gràcies a Benzema al minut 79, que sempre apareix.

Amb el partit resolt, l'àrbitre sí s'ha atrevit a expulsar el lateral del Madrid Mendy amb una segona targeta groga. No ha tret la vermella a Vinícius a la primera part quan també la mereixia el brasiler. Però tot i la injustícia viscuda al Bernabéu, l'Espanyol continua sense guanyar a l'estadi blanc un any més i ja pràcticament no recorda l'última victòria, que va ser a la temporada 1995/96. I el Madrid és líder a l'espera del Barça.