Clubs de futbol i xarxes socials, una combinació que els últims temps està a l'ordre del dia. Després de la crisi digital que el Barça va haver d'afrontar la setmana passada, ara és el Reial Madrid qui s'ha posat en un embolic. Per sort per a l'etern rival, però, aquest és reversible i més fàcil d'explicar.

Aquest dimecres, coincidint amb el partit que els de Zinedine Zidane jugaran contra el Manchester City de Pep Guardiola, el perfil oficial de Twitter del club blanc ha demanat als seus seguidors que enviessin un missatge a l'equip amb el hashtag #RealFootball. A canvi, el compte de Twitter dels blancs responia de manera automatitzada amb un gif d'un dels jugadors de la primera plantilla.

La innocent iniciativa, però, aviat ha estat pervertida per diversos usuaris que han aprofitat l'avinentesa per fer-la grossa. Un perfil que recrea ser el coronavirus, per exemple, ha aprofitat l'ocasió per fer-se veure i el resultat no ha pogut ser més desastrós: el Madrid ha escrit un tuit amb la paraula "coronavirus" i una imatge de Lucas Vázquez, un dels futbolistes amb més detractors entre els seguidors del club blanc. La piulada, com no podia ser d'una altra manera, s'ha viralitzat a l'instant. 

Reial Madrid coronavirus Lucas Vázquez

La piulada sobre el coronavirus ha causat furor, però ha estat ràpidament eliminada. La que haurà fet menys gràcia als responsables de l'àrea digital del Reial Madrid, en canvi, ha estat una que feia referència a Cristiano Ronaldo. Un usuari amb enginy però molta mala bava ha provocat que el club blanc realitzés la següent piulada.

a35d57e6 4a20 4d3b 9022 482ae39e2eb6

Un "CR7 violador" juntament amb una imatge de Zidane aplaudint. Com era d'esperar, la publicació ha estat eliminada a l'instant, però els usuaris més ràpids han pogut capturar-la. El Madrid ha après la lliçó: generar respostes automàtiques sense revisar el contingut és perillós. Sobretot tenint en compte que a la xarxa hi ha molts usuaris que només tenen un objectiu: fer-la grossa i immortalitzar el moment.