El Barça torna a dictar sentència al Santiago Bernabéu (0-1). Dimecres passat va eliminar el Reial Madrid a la Copa del Rei i aquesta vegada ho ha fet a la Lliga Santander. Victòria per la mínima dels blaugrana gràcies a un gol d'Ivan Rakitic. I el madridisme es desespera amb la segona derrota a casa contra l'etern rival en només quatre dies.

El Madrid es desespera

Moment idoni per al Barça per sentenciar la Lliga amb un Madrid tocat després de la derrota a la Copa del Rei. I així ha estat. Amb un millor futbol dels blaugrana i amb l'eficàcia desitjada. Els blancs s'han desesperat.

Amb pocs canvis, l'entrada de Sergi Roberto i Arthur, per tenir més control, i el Barça ho ha aconseguit. El Madrid, amb Bale com a novetat, volia més arribades, però no ho han plasmat.

Lenglet Benzema Reial Madrid Barça EFE

Tot i les intencions, el Madrid, amb obligació de guanyar per no acabar-se de despenjar de la Lliga, necessitava marcar. Per això ha començat manant. El Barça, a l'espera, ha vist com el Madrid tenia la possessió. Però de la pausa dels blaugrana, s'ha passat a l'amenaça. Amb Messi més endollat que dimecres passat i amb Dembélé amb ganes de córrer, el partit pintava diferent.

El Barça ha passat de la tònica de Copa a l'ambició de la Lliga. I els d'Ernesto Valverde, amb la presència d'Arthur per aconseguir el control, mica en mica ha aconseguit el seu objectiu. Si a la Copa el Barça va estar desconegut, aquesta vegada ha estat més reconeixible. No ha estat una de les ja clàssiques exhibicions al Bernabéu, però aquest protagonisme buscat s'ha convertit en autoritat.

I més quan al minut 26 Rakitic ha completat l'estocada que es convertiria en definitiva. Jugada ràpida de contracop del Barça, amb el croat arribant per velocitat dins l'àrea, i finalment fent una picadeta per sobre de Courtois, que no ha pogut aturar la genialitat de Rakitic. Després calma abans de la tempesta.

Rakitic Messi Madrid Barca EFE

El Barça espera

Just abans del descans, amb el Madrid totalment fora de si i desesperat, Sergio Ramos ha agredit Messi. Sense càstig. Una demostració més del joc brut del central del Madrid en aquest partit. A la segona part ha vist la targeta groga, però el partit s'ha escalfat més.

No tenien res a perdre i el Madrid ho ha tret tot. Bale, Kroos i Casemiro han marxat entre xiulets, i les esperances d'Isco, Asensio i Fede Valverde han entrat per rescatar el seu equip. El Bernabéu es desesperava i aleshores el Barça ha tornat a fer un pas enrere.

Fora Arthur i Dembélé, i dins Arturo Vidal i Coutinho. Plantejament conservador de Valverde i demostració pràctica sobre el camp. En els últims minuts el Barça ha tornat al patiment que ja va viure a la Copa, però no ha estat incòmode en l'intercanvi de cops.

barça messi ramos suarez madrid efe

Molt bon Piqué i Lenglet, que han sostingut el Barça durant tot el partit. I també molt bona predisposició d'un Barça que tenia ganes de sentenciar el seu etern rival a la Lliga.

Nova victòria del Barça al Bernabéu. Segona en quatre dies. I s'ha confirmat el mal presagi del madridisme: el Madrid no perdia tres partits consecutius a casa des de feia quinze anys.

El Barça fa un pas més per coronar-se novament a la Lliga i deixa el Madrid pràcticament fora de joc i eliminat, que es queda a dotze punts.