Empat heroic de l'Athletic Club al Santiago Bernabéu contra un Reial Madrid que ha merescut guanyar (0-0). Tres pals blancs i una resistència defensiva envejable dels bascos han deixat l'empat a res al marcador que, de retruc, li donen el liderat de la Lliga Santander en solitari al Barça per acabar l'any.

El Madrid ataca i l'Athletic sorprèn

L'amenaça i la resistència. Aquesta ha estat la definició ràpida d'un partit marcat pel clar domini del Madrid i la gran solidesa de l'Athletic. Una tònica que des del primer minut ha començat i fins al final ha perdurat.

Amb el coliderat compartit amb el Barça en joc per al conjunt blanc i la necessitat de marxar amb una victòria a les vacances de Nadal, el Madrid ha atacat sense descans. La possessió ha estat blanca, les centrades han estat blanques i les ocasions també del conjunt de Zinedine Zidane.

vinicius al terra madrid athletic efe

Benzema, Vinícius, Modric i Kroos han estat els tres jugadors que han amenaçat la porteria d'Unai Simón. El migcampista alemany s'ha topat amb el porter rival i el travesser al minut 19, i passada la mitja hora Unai Núñez ha hagut de treure la pilota sobre la línia de gol a xut del davanter francès del Madrid. L'Athletic s'ha dedicat a treure pilotes de l'àrea.

Però si el Madrid feia por en cada jugada i el Santiago Bernabéu veia a prop el primer gol dels seus, l'Athletic ha estat qui ha trobat el premi del gol. En un contracop -l'única arma basca- ha marcat al minut 43 amb un bon xut de Kodro que ha entrat per l'escaire de Courtois. Però el Madrid ha estat de sort i un fora de joc ben assenyalat per l'assistent ha evitat una sorpresa majúscula abans del descans.

Modric Reial Madrid Athletic EFE

Més pals salvadors

I la tònica ha continuat igual. Ha estat un setge constant a la porteria de l'Athletic que ha durat 90 minuts. El Madrid seguia sent el creador de les ocasions, però encara mantenia la seva manca d'efectivitat ofensivament.

Els tres últims partits del Madrid han estat empats. I només ha aconseguit un gol. L'Athletic, que ha resistit com fa sempre contra els grans equips de la Lliga, ha pogut respirar quan l'àrbitre ha xiulat el final. A més, perquè ha tornat a patir de valent al segon temps amb dos pals més del Madrid: un travesser de Nacho al minut 59 i un pal de Sergio Ramos al 87.

La fortuna ha anat de la mà dels bascos i el Madrid s'ha quedat amb només un punt per acabar l'any. I aquest fet fa que el Barça, després de guanyar l'Alabès, acabi l'any com a líder de la Lliga Santander en solitari.