El Reial Madrid torna a somriure després de derrotar el València al Santiago Bernabéu (2-0) en la tretzena jornada de la Lliga Santander. Qui faci una interpretació positiva del partit, però, segurament s'equivoca. Si els blancs s'han endut els tres punts ha estat perquè el conjunt valencià viu un estat de forma pèssim. Els de Marcelino han regalat el primer temps i a la segona part, davant d'un Madrid parsimoniós, no han aconseguit batre Thibaut Courtois en diverses ocasions molt clares.

El València regala el primer temps

El Reial Madrid ha començat el partit amb concentració, conscient que l’afició no perdonaria una nova ensopegada com la d’Eibar. El València, en canvi, no ha comparegut. Així, els homes de Santiago Solari ni tan sols han hagut de mostrar la seva versió més demolidora.

Al minut 8, Carvajal s’ha internat a l’àrea visitant i els defenses valencians, mostrant una permissivitat incomprensible, l’han deixat entrar fins a la cuina. La centrada del lateral no l’ha rematat cap home de blanc. No ha calgut. Daniel Wass, ha posat el cap on no tocava i ha introduït la pilota a la seva pròpia porteria. El danès sortirà a la foto, però la poca intensitat que han mostrat José Luis Gaya i Gabriel Paulista ha estat reveladora.

wass madrid valencia efe

Al Santiago Bernabéu no es pot regalar una part i el València ho ha pagat car. Després del gol, el Madrid ha començat a dominar el partit de la mà dels seus migcampistes, Dani Ceballos, Luka Modric i Marcos Llorente. Els contracops mortals que un dia van ser la marca registrada del club blanc no han aparegut per enlloc. En canvi, el seus futbolistes han jugat amb parsimònia per tal de dormir el partit. Probablement una versió més descarada del València hagués posat en problemes els homes de Solari, però aquest dissabte no era el dia dels ches.

Abans del descans, i sense fer res de l’altre món, el Madrid ha comptat amb ocasions per ampliar el marcador. La més clara l’ha tingut Gareth Bale al minut 29, quan després de retallar davant de Wass (pobre home, quin partit que ha fet) ha afusellat Neto sense encert.

Batshuayi perdona l'empat

A la segona part el València ha despertat i ha buscat l’empat amb més orgull que joc. En els primers minuts, un inspirat Dani Parejo ha repartit una assistència màgica a Santi Mina, però el davanter gallec ha fallat davant Courtois quan ho tenia tot a favor. Era el primer avís seriós del València i el segon no ha tardat en arribar. Ha estat en un servei de córner que Gabriel Paulista ha rematat per sobre del travesser. El central brasiler, com la majoria dels seus companys, ha estat negat en defensa i en atac.

Els entrenadors no han tardat en moure fitxa, però amb intencions completament oposades. Marcelino ha introduït a Kondogbia i Batshuayi, mentre que Solari ha retirat a Bale i Modric per donar entrada a Asensio i Fede Valverde. Els canvis de l'argentí han regalat dos grans titulars: Bale ha estat xiulat per l’afició i Isco, que ha entrat al 78, només ha estat la seva tercera opció. El malagueny, per si fos poc, també ha estat rebut amb hostilitat per l’afició blanca.

Courtois Gameiro Madrid Valencia EFE

Quan quedaven menys de deu minuts, la cara de Courtois ha salvat el Madrid. El belga, literalment, ha aturat una rematada des del punt de penal del seu compatriota Batshuayi amb el pòmul. Era l’1-1, però el València l’ha fallat  i ja no ha comptat amb cap altra ocasió. Qui sí que l’ha tingut ha estat Lucas Vázquez. El gallec només ha hagut de posar l’interior de la bota en una assistència de Benzema per rematar el partit.

El Reial Madrid torna a guanyar a la Lliga després del ridícul d’Eibar, però la victòria no ha acabat de convèncer la parròquia blanca. Els locals han realitzat un primer temps d’aprovat i una segona part insuficient, però s’han acabat enduent els tres punts gràcies, en gran part, a la inoperància del València.

L’equip de Solari se situa cinquè amb 23 punts i s’acosta al Barça, que en té 25 però aquest diumenge s’enfronta al Vila-real. El València, en canvi, torna a perdre després de dos victòries consecutives i està tan a prop d’Europa com del descens.