Els dos equips madrilenys han fet la feina. El Reial Madrid ha segellat la primera plaça del grup contra l'Inter de Milà (2-0) mentre que el seu rival ciutadà, l'Atlètic de Madrid ha acabat tancant el partit amb un 1-3 que no reflecteix el patiment durant tot el partit contra el Porto.

El Madrid guanya amb dos golarros

Madridistes i nerazzurri ja havien fet la feina en els primers cinc partits, i ambdós estaven ja classificats pels vuitens abans de començar el partit, però hi havia en joc el premi gros, la primera plaça del grup, la qual cosa, a priori, serveix per tenir un encreuament més assequible, i aquest premi doble, finalment, serà pel Madrid.

Els blancs en tenien prou amb un empat, però Ancelotti ha sortit amb tot i li ha funcionat. Un golàs de Kroos amb una fuetada amb cama esquerra al minut 17 ha decantat la balança ben aviat. L'Inter ha buscat l'empat, amb un triple canvi inclòs a l'hora de joc, però la infantil expulsió de Barella després d'agredir Militao, ha deixat sense opcions els italians, que han vist com Marco Asensio, al 79, un minut després d'entrar, emulava Kroos i enviava un míssil directe a l'escaire per tancar definitivament el partit.

El cas de l'Atlètic de Madrid era molt diferent. Els matalassers no només depenien de guanyar el seu partit al camp del Porto, i havien de mirar de reüll a San Siro, on un Liverpool ja classificat els havia de fer un favor, com a mínim, empatant contra el Milan. I s'han alineat els astres. Al descans, tot seguia igual perquè els dos partits estaven empatats, tot i que el Liverpool havia començat perdent.

Bogeria a la segona part

Però a la represa, en un parell de minuts bojos canviava tot. Griezmann aprofitava un mal refús en un córner per marcar el 0-1 dels madrilenys, mentre que a gairebé 2000km de distància, pocs segons després Origi marcava el segon pel Liverpool i posava l'1-2 que donava el passi als vuitens a l'Atlètic.

Però no sense patiment i tensió. El partit embogia primer amb una expulsió totalment evitable de l'extrem de l'Atlètic, Carrasco, però tres minuts després, Wendell també s'autoexpulsava i es tornaven a igualar les forces. Amb 10 contra 10, els portuguesos ho han intentat de totes les maneres però un equip del Cholo Simeone no acostuma a fallar en partits així.

I no només han defensat el 0-1, sinó que en un contraatac Griezmann habilitava Correa perquè marqués el gol de la tranquil·litat i de la classificació per la fase eliminatòria i, el també argentí Rodrigo De Paul se sumava a la festa al temps afegit per posar un 0-3 que semblava definitiu. Però encara faltava el gol de l'honor dels portuguesos, de penal i obra de Sèrgio Oliveira.

Tot en joc per Barça, Sevilla i Vila-real

Amb el futur dels dos equips madrilenys a la Champions ja decidit, demà li toca als altres tres equips que encara ho tenen absolutament tot en joc. Al Barça li tocarà guanyar a l'Allianz contra el Bayern, o en cas que no ho faci, esperar que el Dinamo puntuï al camp del Benfica.

Memphis Depay Villarreal Barca EFE

Barça i Vila-real tenen una jornada decisiva / EFE

El Vila-real té un partit del tot o res a Itàlia, però amb l'avantatge que als groguets els serveixen dos dels tres resultats possibles. Si l'equip dirigit per Unai Emery no perd al camp de l'Atalanta, estarà classificat. Si marxa derrotat d'Itàlia, quedarà tercer i caurà a l'Europa League.

Pel que fa al Sevilla, els andalusos ho tenen absolutament tot obert. Poden quedar primers de grup, o fins i tot últims. Per tal de classificar-se l'únic resultat que els val és guanyar a Salzburg. Si guanyen, i el Lille perd a Wolfsburg, acabaran com a líders del seu grup.

Imatge principal: Els jugadors del Madrid celebren el gol de Kroos / EFE