El Girona ha donat aquest diumenge un pas de gegant en les seves aspiracions d'ascendir a la Primera Divisió en imposar-se al Rayo Vallecano per 1-2 en el partit d'anada de l'eliminatòria final d'ascens.

Malgrat el mal primer temps del conjunt de Francisco, una urpada de Franquesa poc abans del descans, en una acció aïllada, i un gol mal anul·lat a Bustos han reactivat el Girona, que en la segona part ha aconseguit l'1-2 i ha estat superior, mostrant la gran imatge de les últimes setmanes.

Un Rayo intens domina, però el Girona reacciona

El Girona ha començat descol·locat davant d'un Rayo Vallecano intens i dinàmic que ha sortit a totes, amb Isi i Álvaro molt actius i verticals. I en el minut 6, després d'un parell d'aproximacions perilloses dels madrilenys, ha arribat l'1-0. Pilota morta dins de l'àrea i Isi, amb una volea espectacular, supera Juan Carlos. El gol ha deixat tocat el Girona, que durant molts minuts ha anat a remolc d'un Rayo que jugava amb una marxa més i buscava un segon gol que podria desnivellar molt l'eliminatòria.

En el minut 14, Juan Carlos ha evitat el 2-0, després d'un xut d'Álvaro i, tot seguit, Qasmi ha rematat per damunt del travesser. Amb el pas dels minuts, el Girona no ha millorat en el seu joc, lent i imprecís, encara que el Rayo Vallecano ha deixat de tenir ocasions clares, malgrat estar atacant constantment. I quan semblava que el partit se n'aniria al descans amb l'1-0, ha arribat l'empat. Gran moviment de Sylla dins de l'àrea, que cedeix la pilota perquè Franquesa superi Zidane.

Celebracion Girona gol Rayo EFE

El Girona ha empatat gràcies a un gol de Franquesa / EFE

I en la següent jugada ha arribat la polèmica del partit. Gumbau dispara molt desviat i la pilota, després de rebotar en Bustos, acaba dins de la porteria. L'àrbitre, avisat pel VAR, ha revisat l'acció i ha anul·lat el gol en considerar que la pilota havia rebotat al braç del jugador, quan en totes les repeticions feia la sensació que havia impactat a l'espatlla. La decisió, molt polèmica, ha provocat les protestes irades del Girona i un enfrontament entre els jugadors del conjunt català i els del Rayo Vallecano.

Llamp|Raig Vallecano Girona EFE

Els jugadors del Girona, protestant el gol anul·lat a Bustos / EFE

Gol vital de Sylla per somiar amb l'ascens

La polèmica ha enfadat el Girona, que després del descans ha sortit amb ràbia i intensitat, en buscar del partit. I ho ha fet de forma fulgurant, ja que tot just començar Sylla ha aconseguit l'1-2, amb un xut ajustat (47).

El gol ha donat ales al Girona, que en pocs minuts ha passat de l'infern al cel, mentre que el Rayo s'ha quedat trastocat, intentant assimilar com podien anar per darrere al marcador després d'haver estat superior.

Els madrilenys només s'han acostat amb perill en els últims minuts. Pozo, de fet, ha aconseguit l'empat en el minut 89, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc previ d'Ulloa.

Imatge principal: els jugadors del Girona, celebrant el gol de Mamadou Sylla / EFE