Després de la roda de premsa d'ahir de Gerard Piqué, aquest dijous ha estat el torn del capità Sergio Ramos que, acompanyat de David Silva i del seleccionador espanyol Julen Lopetegui, ha parlat sobre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. El central del Reial Madrid ha estat molt contundent i ha assegurat que "la imatge que ha donat Espanya al món" no li ha agradat i que vol viure en un "país lliure i democràtic". 

Setmana del referèndum

Ramos ha explicat que la setmana no ha estat fàcil, però que ell no és el portaveu de la selecció espanyola, que no s'ha de ficar en aquest tipus de temes i que hi ha gent amb més poder al país per parlar sobre aquestes qüestions. "No ha estat una setmana fàcil per a ningú. S'han barrejat temes polítics amb esportius i aquest és el primer error. L'altre dia vaig veure oportú no sortir en roda de premsa, necessitava parlar amb el seleccionador i amb Piqué, preferia mantenir-me al marge. Tot i això, ha explicat que vol un país lliure i democràtic, ja que no li ha convençut la imatge que ha donat Espanya en els últims dies. "M'afecta, perquè com a espanyol no m'agrada veure la imatge que s'ha donat i vull que s'arregli al més aviat possible".

Relació amb Gerard Piqué

Com ja va dir Piqué, els centrals de la selecció tenen una relació cordial, però que cadascú és lliure d'opinar el que vulgui. "Tenim una relació molt bona malgrat el nostre caràcter i la nostra forma de pensar i sentir". "Tots som del nostre pare i de la nostra mare i tenim el dret a sentir el que volem, sempre que estiguem en el mateix vaixell i remem en la mateixa direcció", ha afegit.

Xiulades a Piqué

Tot i ser el capità del combinat espanyol, i haver de defensar tots els components del vestidor, Ramos no ha demanat evitar la xiulada cap al blaugrana. "A l'afició no se li pot demanar que faci res, hi ha llibertat d'expressió… No podem obligar a ningú a dir res, però cal pensar en l'equip i en la selecció". I quan semblava que deixava sol Piqué, ha trencat una llança a favor del català: "Demanem que hi hagi bon ambient i que la gent que ve a veure la selecció gaudeixi. Arran d'això, que cadascú faci el que cregui convenient". 

Missatge del Rei

I en clau política, per últim, ha lloat el missatge de Felip VI, tot i que no sigui del Reial Madrid: "Per mi, chapeau, més que impecable, era necessari per a tots els espanyols. Independentment que sigui de l'Atlètic de Madrid, em va agradar".