El passat 1 de gener el Cupra Arena va acollir la primera jornada de la Kings League, el nou projecte que ha emprès Gerard Piqué de la mà de 12 creadors de contingut i exfutbolistes que està revolucionant el món del futbol. Amb un format més atractiu, la lliga de futbol 7 presidida per l'excentral blaugrana ha tingut un èxit majúscul, fins al punt d'aconseguir portar la primera Final Four al Camp Nou. Amb aquest context, era qüestió de temps esperar que naixés la seva homònima femenina: la Queens League.

🎟️ Entrades de la Kings League per al Camp Nou: preus, on comprar i com obtenir-les
 

👀 Classificació de la Kings League
 

Quan comença la Queens League?

L'espera ja gairebé està arribant al seu final. Gerard Piqué, juntament amb Oriol Querol, CEO de Kosmos, que està tenint un paper molt actiu en l'organització de la Kings League, ja han anunciat més detalls de la Queens League

I ja la tenim aquí. Ara bé, per començar a gaudir del talent de les futbolistes que compondran la Queens League encara haurem d'esperar, ja que no serà fins al 6 de maig, poc més d'un mes després de la final de la Kings League, quan es disputi la primera jornada. I la durada que tindrà aquesta competició serà la mateixa que l'actual Kings League, és a dir, tindrà un primer split de 3 mesos, que finalitzarà a finals de juliol.

Chicharito Kings League / Foto: Kings League
Chicharito Hernández jugant en la primera jornada de la Kings League / Foto: Kings League

On i quins dies es disputaran les jornades de la Queens League? 

Les dates en les quals se celebrarà el primer split de la Queens League i el segon de la Kings League coincideixen. Per aquest motiu, l'organització ha decidit que la competició femenina es disputi els dissabtes, des de es 16.00 hores fins a les 22.00 hores, quan finalitzarà el darrer partit de la jornada. El camp escollit, en canvi, sí que serà el mateix, el ja famós Cupra Arena situat al Port de Barcelona.

On es podrà veure la Queens League? 

Un dels punts més innovadors de la Kings League és que els seus partits es poden seguir, en obert i sense cap cost, per Twitch, Youtube i TikTok. Això ha fet que la lliga acumuli jornades amb més d'un milió d'espectadors, arribant a un pic increïble com els més de dos milions del debut de Ronaldinho Gaúcho. Una bogeria. I com no podia ser d'una altra manera, la Queens League també podrà veure's pels canals oficials de la lliga, així com pels canals dels diferents presidents que tinguin el seu equip jugant en aquell moment. 

Ultimate Móstoles durant un partit de la Kings League / Foto: Kings League
Ultimate Móstoles durant un partit de la Kings League / Foto: Kings League

Quins seran els presidents i els equips de la Queens League?

Ja està confirmat. Els 12 equips que conformen l'actual Kings League també tindran un equip a la Queens League. Porcinos FC, Saiyans FC, Ultimate Móstoles, Kunisports, El Barrio, 1K FC, Aniquiladores, Rayo de Barcelona, XBUYER TEAM, Los Troncos FC, PIO FC i Jijantes FC tindran el seu homònim en versió femenina. I també un president o representant diferent en gran part dels clubs. Una notícia molt positiva per seguir amb l'espectacle.

 • Porcinas FC: Gemita
 • Saiyans FC: TheGrefg
 • Ultimate Móstoles: Noe9977
 • Kunitas: Morena Beltrán
 • El Barrio: Adri Contreras
 • 1K FC: Mayichi
 • Aniquiladoras: Espe
 • Rayo de Barcelona: Spursito
 • XBUYER TEAM: Germans Buyer
 • Las Troncas FC: Violeta
 • PIO FC: Rivers
 • Jijantas FC: Paula Gonu

Com participar a la Queens League? 

Tal com va passar amb la Kings League, la Queens League també donarà l'oportunitat a tothom que ho desitgi de participar en el procés de selecció per formar part d'un dels equips de la lliga. La competició ha obert una oferta a Infojobs perquè totes les jugadores que tinguin intenció de participar enviïn un vídeo amb les seves millors jugades. Després, l'organització en farà una selecció i convocarà les escollides a un càsting presencial del qual acabaran sortint les futbolistes que participaran en el draft final, el qual servirà per conformar els diferents equips. A banda, cada equip també tindrà la possibilitat de fitxar a les seves jugadores número 11 i 12, que no hauran d'haver passat pel draft.

Quant cobraran les jugadores? 

La lliga serà l'encarregada de pagar a les futbolistes que participen a la Queens League. I tal com ja succeeix amb la Kings League, el salari dels participants és gairebé simbòlic, ja que només perceben 70 euros per partit. Així, el sou de les noies serà el mateix. Una mesura que també permetrà veure una lliga igualitària.

Es comencen a formar els equips

Ha arribat l'esperat dia per la Queens League. Avui s'ha realitzat el draft de les noies que formaran els 12 equips de la nova lliga femenina de Gerard Piqué. Abans, però, els presidents i presidentes han començat a moure's al mercat per aconseguir les seves jugadores 11 i 12.

Així doncs, Porcinos FC ha fet oficial la incorporació de Sara Merida com a jugador número 11, exjugadora de l'Espanyol i actualment al cos tècnic de l'Europa. No ha estat l'únic equip, lògicament, que ha incorporat les primeres peces de cara a guanyar la primera edició de la Queens League. 

Aniquiladoras ja té el cos tècnic que guiarà a les seves jugadores cap a la victòria. Marta Sánchez, exentrandora del Sant Cugat i del Barça Academy. L'acompanyaran Jaime Pascual com a segon entrenador i Joel Bravo com a auxiliar. Ultimate Móstoles també ha oficialitzat la seva entrenadora, serà Mireia Vera, amb experiència a la selecció catalana i a la base del Girona. 

1K tampoc ha volgut quedar-se enrere. Primer amb el fitxatge de la seva jugadora número 11, Sara del Estal, futbolista de l'Europa. A més, també ha incorporat dues peces al seu cos tècnic. La seva entrenadora serà Elba de Vega, amb una gran experiència al món del futbol. Vindrà acompanyada de Lucia Martínez, preparadora física. 

Més noms. Sandra Luzardo serà la jugadora número 11 de Jijantas, futbolista del Llevant B. Judith Fernández arribarà a Kunitas també com a jugadora 11, una futbolista amb una gran experiència que ha passat per equips com el Barça, Sant Gabriel, Levante Las Planas, Bristol University i Alavés, entre d'altres.