"Kings League", "Kings League", Kings League", "Kings League"... segurs que portes setmanes escoltant aquest terme. Què és exactament? Després de la seva retirada del món del futbol professional, Gerard Piqué, de la mà de la seva empresa, Kosmos, s'ha endinsat en l'organització d'una lliga de futbol 7 amb innovadores regles que, reuneix 12 equips presidits per diversos creadors de contingut i exfutbolistas com Ibai Llanos, Iker Casillas, el Kun Agüero o el periodista Gerard Romero, que són els encarregats de gestionar cadascun dels clubs participants. Així doncs, ha nascut la Kings League, que és una competició real en què cada setmana hi haurà partits entre els 12 equips fins a arribar a la Final Four, que es disputarà al Camp Nou amb 90.000 espectadors. T'expliquem què és, com funciona, el calendari de partits...

💰 Quant cobren els jugadors de la Kings League per partit? Un jugador d'1K revela el seu sou per partit

🎟️ Entrades de la Kings League per al Camp Nou: preus, on comprar i com obtenir-les

Quins són els 12 presidents de la Kings League i quins són els seus respectius equips?

Cada equip que conforma aquesta Kings League està presidida per una personalitat que mou darrere a milions de persones. Aquests creadors de continguts i exfutbolistes han estat els encarregats de conformar, amb l'ajuda dels seus respectius entrenadors, el gruix de l'equip a través d'un draft en què van acabar sent escollits 120 jugadors (10 per equip). Els altres membres dels equips són els anomenats jugadors número '11' i jugador número '12', que són futbolistes que no han hagut de passar pel draft i que acostumen a ser exfutbolistes de renom. La diferència entre el '11' i el '12' és que mentre que el primer ha de ser sempre fix, el segon pot canviar jornada a jornada. Aquests són els presidents que conformen la lliga:

• XBUYER TEAM. Presidents: Germans Buyer

On veure i on es disputen els partits de la Kings League?

La fase regular de la Kings League es disputa al Cupra Arena, un modern estadi de futbol 7 situat al Port de Barcelona. Es tracta d'un escenari tancat que permet la inclusió d'alguns elements com pantalles gegants, sets perquè els streamers facin retransmissions en directe... que rendeixen encara més atraient la lliga. Ara bé, la final de la competició pujarà de nivell i se celebrarà a un Camp Nou amb 90.000 espectadors. Tots els partits es poden veure en directe a través del canal oficial de Twitch de la Kings League, així com als canals dels presidents dels equips de la lliga.

📺︎ On es pot veure la Kings League?

4️⃣ Final Four de la Kings League al Camp Nou: quan serà, entrades i tot el que has de saber

El calendari de la Kings League

La primera temporada de Kings League s'ha dividit en dues tandes, una d'hivern i una altra d'estiu. La primera té lloc de l'1 de gener al 19 de març del 2023 i la fase prèvia consta d'11 jornades i posteriorment arrencaran els play-offs pel títol. Els vuit millors equips es creuaran als quarts de final del 25 de març i els classificats estaran a la Final Four que tindrà lloc el 26 de març al Camp Nou. Després de cada període o split (hivern i estiu) s'obrirà el mercat de fitxatges i es podran fer traspassos entre els equips. Les jornades es disputen tots els diumenges amb sis partits amb els següents horaris: 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00 i 21:00 hores.

Xbuyer Team celebrando un partido de la Kings League / Foto: Kings League
Celebració de l'equip xBuyer Team a la Kings League / Foto: Kings League

Format i reglament de la Kings League

Els partits de futbol 7 de la Kings League tenen una durada de 40 minuts, dividits en dues parts de 20 minuts. Si el matx finalitza en empat, es fa una tanda de penals. Ara bé, aquests penals no estàndards, són els anomenats shootouts. Inspirats en la MLS dels anys 90, són uns llançaments en el que el jugador té 5 segons per conduir la pilota des del mig del camp i definir en u contra u davant del porter rival. Però aquesta no és l'única norma especial que tenen aquests partits. Repassem les més destacades

• Les substitucions de jugadors durant el partit són il·limitades.
  • La targeta groga suposa 2 minuts d'exclusió. Les vermelles, 5' fins que entri un substitut.
  • Per al servei inicial, la pilota se situa al mig del camp i els jugadors arrenquen des de la línia de fons amb l'obligació de tocar la pilota cap al seu propi camp.
  • Armes secretes: cada equip disposa d'una carta, escollida a l'atzar, que atorga un avantatge una sola vegada per partit: Penal a favor, shootout a favor, exclusió d'un rival durant 2 minuts, gol doble durant 2 minuts, comodí (pot escollir qualsevol carta) i robatori de carta (pot utilitzar la carta que té el rival quan ell decideixi utilitzar-la).

Les curioses normes de la Kings League

Però a més de les normes que la lliga va instal·lar des de la primera jornada de competició, la Kings League, a mesura que van passant les jornades, va introduint noves normes, en forma de cartes, que dinamitzen el joc i afegeixen un extra d'espectacularitat. De moment, les dues que hem vist han estat la 'carta de la lliga', que entre el minut 18 i el final del primer temps redueix el partit a un 2vs2, 3vs3, 4vs4, 5vs5 o 6v6 (depenen de la carta que surti) i la 'carta presidencial', que s'ha estrenat a la jornada 5 i que permet als presidents que hagin assistit al Cupra Arena llançar un penal en qualsevol moment del partit.