La situació del Barça ha canviat completament en els últims temps. La irrupció dels més joves a la plantilla blaugrana contrasta totalment amb la poca presència dels jugadors que pujaven des de la Masia en les darreres temporades. És per aquest motiu que moltes joves promeses van veure's obligades a fer les maletes per tal de buscar-se la vida lluny del club.

No obstant això, aquest no va ser el cas de Xavi Simons, jugador que des de ben petit ha estat al centre de les mirades al futbol base del Barça. Sempre ha estat ell qui liderava els equips a les diferents etapes del futbol de formació i també era un dels jugadors cridats a ocupar un lloc al primer equip. Malgrat això, l'any 2019 el Paris Saint-Germain es va ficar pel mig i Simons va prendre una decisió irrevocable. 

Nasser Al Khelaifi mascarilla PSG Europa Press

Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG / EuropaPress

La sortida de Xavi Simons del Barça

Per aquell moment, el jugador holandès jugava pel Cadet A del Barça, i el club blaugrana va oferir-li una renovació aglutinant en el seu contracte unes condicions úniques per un jugador de tan curta edat. Concretament, i segons detallava Mundo Deportivo, l'entitat culer li oferia un salari de 200.000 euros durant el seu primer any de juvenil i que ascendiria durant el curs següent. A més a més, Xavi Simons percebria una bonificació econòmica en cas de debutar amb el Barça B. 

Unes xifres estratosfèriques per un jugador de la Masia, però insuficients per un Simons que va veure clara l’opció de viatjar a París de la mà del PSG. El gegant francès li va oferir un contracte d'un milió d'euros per temporada fins l'any 2022, i entre ell i el seu agent Mino Raiola, van veure clar que no hi havia color. Cegat per la xifra, va encetar la seva nova etapa a França i va deixar enrere el club que li va donar la seva primera oportunitat quan tenia set anys. 

Xavi Simons Barça @xavisimons

Xavi Simons, aixecant un trofeu / @xavisimons

Xavi Hernández, rotund davant l'oferta de Mino Raiola 

Aquest contracte milionari s'exhaurirà el pròxim mes de juny i l'actual PSG fa cas omís del seu planter en poder fitxar qualsevol jugador que desitgi. És per aquesta raó que Mino Raiola sap que el contracte de Xavi Simons no serà renovat i ja ha ofert al seu client a mig Europa. Com no, també l'ha ofert al Barça de Xavi Hernández, però el tècnic de Terrassa manté el que va dir l'any 2018, i la seva filosofia és de 10: "Moltes vegades, la gent amb 15, 16, 17 anys tenen molta pressa. A Iniesta i a mi ens va costar tres o quatre anys, però ara no hi ha paciència. Hi ha massa prioritat econòmica sobre la futbolística", argumentava Xavi.

Unes paraules realistes i dures a parts iguals d'un dels ídols de la infància del mateix Simons. A banda d'això, el recentment nomenat entrenador blaugrana considera que si un jugador té un projecte amb el club "i tu veus la porta oberta i te'n vas, fantàstic. Però el qui marxa, per mi, no pot tornar".

Mino Raiola EFE

Mino Raiola amb ulleres de sol / EFE

Ara per ara, Xavi Simons veu com jugadors més joves que ell com és el cas de Pablo Gavi triomfen amb el primer equip del Barça i amb la selecció, mentre que la seva carrera s'apropa a la porta tancada amb clau de Mauricio Pochettino i el seu agent busca domiciliar-lo a qualsevol club que el vulgui.

 

Imatge principal: Xavi Hernández parlant / FC Barcelona