El Manchester City ha fet aquest dimecres un pas de gegant en el seu somni de disputar la primera final de la Champions League de la seva història en endur-se un valuós 1-2 davant del PSG a l'anada de les semifinals. La victòria té més mèrit encara per com ha estat la primera meitat, ja que el conjunt parisenc ha estat molt superior a l'anglès en els primers 45 minuts, en els quals s'ha avançat al marcador i ha fregat el 2-0 davant d'un City superat.

El conjunt de Guardiola, però, ha reaccionat meravellosament després del descans, firmant una segona part estel·lar en la qual li ha donat la volta al marcador amb gols de De Bruyne i de Mahrez.

PSG Manchester City EFE

Pep Guardiola, donant instruccions als seus jugadors / EFE

Un PSG elèctric s'imposa en la primera part

El partit ha començat amb el guió previsible, com el PSG-Bayern dels quarts de final. Els francesos li han cedit la pilota al Manchester City i ha ajuntat les línies, sabedors que el conjunt de Guardiola no dubtaria a obrir-se a la recerca de la porteria de Keylor Navas, deixant uns espais preciosos per a les curses de Di Maria, Mbappé i, sobretot, un Neymar omnipresent.

Així i tot, el gran perill del PSG ha arribat a pilota aturada. En el minut 13, després d'un córner, Neymar ha posat a prova Ederson amb un gran xut. El refús ha tornat a ser córner, que ha acabat amb l'1-0, de Marquinhos, que ha rematat excel·lentment el llançament teledirigit de Di Maria.

Neymar, Di Maria i Marquinhos, celebrant l'1-0 en el PSG-Manchester City d'aquest dimecres / EFE

El Manchester City ha intentat reaccionar amb una rematada acrobàtica de Bernardo Silva, però en tot el primer temps el gran dominador de la situació ha estat el PSG, rocós al centre del camp i elèctric a dalt, seguint el mateix guió amb què va superar el totpoderós Bayern de Munic. De fet, la millor ocasió dels citizens no ha arribat fins al minut 41, quan Foden s'ha quedat en bona posició per marcar, en la frontal de l'àrea. El seu xut, però, ha anat massa centrat, facilitant el refús de Navas.

Neymar ha estat el millor jugador de la primera part / EFE

Estel·lar reacció del Manchester City

Després del descans, el Manchester City ha sortit més intens, convençut d'imposar el seu futbol de combinació davant d'un PSG amb la lliçó ben apresa. Els anglesos han aconseguit el seu objectiu durant 10 minuts, el temps que ha tardat Mbappé a caçar una pilota i, després d'una acció personal, estar a punt de facilitar el 2-0 amb un centre que no ha trobat rematador (55).

Malgrat l'ensurt, el City ha aconseguit finalment imposar el seu futbol, tocant la pilota i tancant el PSG, que ha passat únicament a defensar el resultat. Al minut 61, De Bruyne ho ha intentat amb una mitja volea i tot seguit un centre perillós de Walker l'ha enviat a córner Marquinhos. S'entreveia en l'ambient l'empat i aquest ha arribat en el minut 64, en un centre tancat de De Bruyne que s'ha colat a la porteria sense que la toqués ningú. El gol del belga ha estat el primer que marca el City en unes semifinals de la Champions.

Mahrez, just després de marcar l'1-2 en un llançament de falta / EFE

Així com l'1-0 havia deixat tocat al City, l'empat ha fet el mateix amb el PSG, que ha dubtat entre tornar a avançar línies en la cerca del 2-1 o, per contra, amarrar l'empat davant del risc d'encaixar un altre gol. I no ha tingut massa temps per decidir-ho, ja que en el minut 71 el Manchester City ha capgirat el marcador amb un gran llançament de falta directa de Mahrez.

L'1-2 ha acabat per enfonsar el PSG, que a més tot seguit s'ha quedat amb 10 per la merescudíssima expulsió de Gueye, que ha entrat amb duresa a Gundogan. En els últims minuts el Manchester City ha intentat sentenciar l'eliminatòria, però el resultat no s'ha mogut més. S'acosta un partit de tornada apassionant.

Imatge principal: els jugadors del Manchester City, celebrant l'empat de De Bruyne / EFE