Els tres candidats a la presidència del Barça ja s'han pronunciat sobre la detenció de l'expresident Josep Maria Bartomeu, i tres membres més del club, per l'escàndol del 'BarçaGate'. ElNacional.cat ha pogut parlar amb la candidatura de Joan Laporta que remarca la "presumpció d'innocència, respecte per a totes les actuacions judicials i policials, i lamentar una vegada més com queda la reputació del club que posa en evidència un altre cop a la imatge nacional i internacional" del Barça.

El candidat Toni Freixa, en declaracions a Ser Catalunya, també ha reaccionat: "Quan hi ha una actuació judicial, el jutge si sap a qui està investigant i l'entitat es posa a disposició, no caldria fer aquest registre. Se suposa que tota la documentació està a disposició del jutge. A partir d'aquí, el que motiva l'entrada i registre ho coneixerem en els propers dies". I lamenta que els socis "no han tingut tota la informació" que calia més enllà de la que va donar Emili Rousaud en el seu moment.

Recordem que Rousaud també es va presentar a la cursa per ser president però no va aconseguir passar el tall de les signatures. Rousaud, havia estat lligat a la directiva blaugrana com a vocal de la Junta des de juliol del 2015 i, posteriorment, també com a membre de la directiva. D'altra banda, Freixa defineix l'episodi del 'BarçaGate' com un fet "desagradable i que no s'hauria d'haver produït mai". I com a soci del Barça no se sent "gens satisfet" de tot el que es`ta vivint el club.

El candidat Víctor Font s'ha limitat a retuitejar les paraules de suport a la seva candidatura d'altres seguidors que van en la línia "d'acabar totalment amb la corrupció i amb els corrupteles". En paral·lel, el ressò mundial de les detencions no té aturadors. Diaris estrangers com l'argentí Olé o el francés L'Équipe ja obren els seus digitals amb la notícia del dia.