Després de l'exultant victòria al Clàssic i l'eufòria viscuda al Santiago Bernabéu, el Barça vol seguir amb la tònica victoriosa i la inèrcia que els ha dut a recuperar el liderat de la Lliga Santander. Els blaugrana no depenen d'ells mateixos, però si guanyen l'Osasuna (19.30h) podrien forçar un campionat a què encara li queden cinc finals.

El rival serà l'últim classificat de la categoria i que podria posar definitivament els dos peus a Segona Divisió. S'arriba del millor partit possible, una victòria contra l'etern rival, però ara toca tornar a centrar-se en la competició de la regularitat i seguir sent efectius per acabar emportant-se la victòria. No hi poden haver alts i baixos al Camp Nou i l'equip ha de seguir sumant de tres en tres.

Mentalitat de líder

Moltes setmanes i molts partits després, Messi tornarà a ser conductor d'un Barça líder i contra un assequible cuer. Dues victòries consecutives contra dos rivals que aspiren a ocupar les posicions europees per tornar a recuperar la dinàmica positiva tot i l'eliminació als quarts de la Champions.

Encara no hi serà el sancionat Neymar i les rotacions podran tornar a prendre protagonisme al Camp Nou. Cinc partits restants per concloure la Lliga i el primer capítol a superar serà contra l'Osasuna. El Barça necessita la seva millor versió, no caure en el relaxament i no tornar a la irregularitat que ha marcat la temporada.

Osasuna

Cuers, amb una única possibilitat de salvació i buscant l'impossible en una temporada desastrosa que els tornarà a enviar a la segona categoria del futbol espanyol, l'Osasuna ha de guanyar al Camp Nou. Si des del seu últim ascens aquesta passada temporada gairebé no ha tingut temps de somriure, és molt difícil que ho facin a casa del líder.

Un total de 75 gols encaixats els converteixen en l'equip més feble de la categoria en defensa i amb 43 el quart equip amb pitjors registres golejadors. Però tot es converteix en més impossible quan tens onze baixes de futbolistes del primer equip i has de convocar a cinc jugadors del filial. L'Osasuna necessita un primer miracle al Camp Nou.

Els 11 d'El Nacional

Aposta Barça Osasuna Lliga 2016 17