La premsa internacional ha reaccionat a la polèmica de l'estelada. Primer ho van fer quan la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, va decidir prohibir-la durant la final de la Copa del Rei, i ara ho han tornat a fer després que el jutge ha aixecat la prohibició. Des de la britànica BBC, a The Guardian o el Herald Scotland, passant pel nord-americà The Wall Street Journal, fins a la Gazzetta dello Sport

La televisió pública britànica, la prestigiosa BBC, explica que finalment els fans del Barça podran portar la bandera a la final de la Copa del Rei. Els britànics també expliquen que els seguidors havien planejat portar la bandera d'Escòcia al Vicente Calderón després que el govern decidís prohibir-la "per raons de seguretat".

La secció d'esports d'aquesta televisió explica que una organització nacionalista catalana, l'ANC, havia decidit portar fins a 10.000 banderes escoceses a la final de Madrid. Els periodistes també expliquen que ho feien perquè el símbol és una mostra del tractament que va tenir el Regne Unit en el cas del referèndum d'Escòcia, molt diferent del que té el govern espanyol. Finalment, però, expliquen que un jutge ha revocat la decisió i que els catalans podran portar la bandera independentista. 

També el britànic The Guardian explica als seus lectors que els fans del FC Barcelona han estat autoritzats a portar la bandera independentista a la final de la Copa del Rei. Recorden que el Barça va protestar davant la prohibició i que van dir que era un "atac contra la llibertat d'expressió". Aquest diari també explica que en els darrers anys els seguidors del Barça porten estelades a cada partit, cosa que ja s'ha convertit en un fet "comú".

El diari escocès The Herald Scotland també ha donat a conèixer la notícia, tant la de l'aixecament de la prohibició de la bandera com del fet que els seguidors estaven planejant portar 10.000 banderes escoceses al partit del Vicente Calderón per protestar contra la decisió. 

També el nord-americà The Wall Street Journal s'ha fet ressò de la notícia. Aquest diari explica que els fans del FC Barcelona podran anar amb la bandera "regional pro-independència" al partit que es jugarà diumenge al Vicente Calderón, després d'una "controversia sobre la bandera". Així comencen l'article on expliquen els fets d'aquests últims dies a Madrid i Barcelona.

Continuant als Estats Units, el The New York Times publica que el jutge suspèn la prohibició de les estelades i explica que hi havia líders polítics que, en cas que no es retirés la prohibició, no assistirien a la final.

Finalment, la italiana Gazzeta dello Sport explica que "les banderes catalanes" podran entrar a l'estadi. "Sospir d'alleujament per als aficionats blaugranes", afirmen els italians, que expliquen que el jutge va admetre el recurs contra la decisió de la Delegació del govern de Madrid. A més, donen per fet que diumenge l'estadi s'omplirà de banderes estelades.