La selecció espanyola és una de les setze finalistes del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda que jugaran els vuitens de final en els propers dies. Espanya ha acabat segona classificada del Grup C i passa ronda com tothom preveia. Però no totes les seleccions ho han tingut tan fàcil ni han acabat passant ronda. Hi ha hagut alguna sorpresa destacada durant la fase de grups del Mundial femení 2023.

La selecció espanyola ja ha rebut un avís al Mundial femení

Semblava que Espanya, una de les grans favorites a aixecar la copa d'aquí a uns dies a Sydney, tindria un camí molt plàcid en la primera fase de la competició. I així s'estava confirmant, ja que va superar Costa Rica sense problemes i va acabar golejant Zàmbia per assegurar-se la presència a la següent ronda amb un partit per jugar-se.

Però contra el Japó, la gran rival del Grup C, hi va haver un bany de realitat. El combinat asiàtic va fer una repassada a la selecció espanyola, que es va veure totalment desbordada en l'últim partit de la fase de grups. I aquesta dolorosa derrota va acabar amb Espanya sent segona de grup i havent-se d'enfrontar amb la millor selecció del Grup A. I la rival del combinat espanyol el proper dissabte serà Suïssa.

España selección española Mundial femenino / Foto: EFE
La selecció espanyola celebrant la classificació per a la propera ronda del Mundial femení / Foto: EFE

Definits els vuitens de final del Mundial femení

Espanya segueix sent favorita sobre el paper contra Suïssa. El combinat helvètic és un equip que destaca més per la seva consistència grupal que per les estrelles que té, ja que la gran figura és Ana-Maria Crnogorčević, jugadora que habitualment és suplent al Barça. Però ja hem vist que en aquest Mundial femení no es pot subestimar cap rival.

I, en principi, sembla que la selecció espanyola li ha tocat la banda del quadre més senzilla. Havent quedat segona de grup ha evitat la totpoderosa Noruega, que s'enfrontarà al Japó. Però és que també evita almenys fins a les semifinals els Estats Units o Suècia. Si Espanya acaba passant de ronda, jugaria els quarts de final contra els Països Baixos, que no hauria de tenir problemes per superar Sud-àfrica. Però igualment Espanya parteix amb moltes opcions d'arribar a les semifinals.

En cas que la selecció espanyola es pugui anar desfent de rivals, ja es trobaria una selecció molt complicada a la penúltima ronda del torneig. El Japó, Noruega, Suècia o els Estats Units arribaran a les semifinals a la banda del quadre d'Espanya. I ja mirant a la final, a l'altre costat del quadre destaquen seleccions com Austràlia, França, Anglaterra i Colòmbia. Tot i això, veure quina serà la possible final del Mundial femení ja és pensar mirant massa al futur.

Quadre fase final mundial femeni 2023

Espanya té bastantes més opcions de les esperades per arribar lluny en aquest Mundial femení. I ja veurem com acaba, però sabent que les favorites Brasil i Alemanya han dit adeu a la fase de grups, les possibilitats de victòria espanyola augmenten una mica més.