Debut immillorable per a Espanya al Mundial femení (3-0). Les jugadores de Jorge Vilda han golejat una Costa Rica inofensiva, que en cap moment ha pogut igualar el duel, iniciant el seu camí a Austràlia i Nova Zelanda amb tres punts que encaren la seva classificació per a la pròxima ronda. Esther González i Aitana Bonmatí han estat les primeres golejadores espanyoles d'aquesta cita mundialista que arrenca amb il·lusió per part d'un combinat que es presenta com un dels favorits per arribar a les rondes finals del torneig. A més, Alexia Putellas ha gaudit de 15 minuts que li serviran per continuar agafant confiança i sensacions després de la llarga lesió que l'ha tinguda allunyada dels terrenys de joc durant quasi tota la temporada.

La resistència de Costa Rica dura 20 minuts

Des dels primers minuts de partit, el duel ha tingut un únic rumb, el mercat per la selecció espanyola. Les noies dirigides per Jorge Vilda han saltat al terreny de joc del Sky Stadium convençudes que eren superiors a les seves rivals, i ho han demostrat en tot moment. Les possessions només les dirigien elles i Costa Rica es delimitava a sobreviure dintre de la seva àrea. Una resistència que, tanmateix, només ha durat 20 minuts. Perquè just abans de l'equador del primer temps, Espanya s'ha apuntat la primera celebració del Mundial.

Ho ha fet gràcies a una magnífica jugada per banda esquerra d'Esther González. La jugadora del Reial Madrid, després d'un gran retall, ha col·locat la pilota a dintre de l'àrea i la defensa rival, Valeria del Campo, ha introduït la pilota al fons de la seva xarxa. Amb aquest gol, la selecció espanyola ja havia fet el més difícil: obrir la llauna. Ara només faltava rematar la feina. I les encarregades de claudicar el duel han estat Aitana Bonmatí i la mateixa Esther González.

La futbolista del Barça nascuda a Sant Pere de Ribes, tres minuts més tard de la primera diana del matx, ha conclòs una llarga jugada col·lectiva amb un xut encreuat amb la cama esquerra que ha estat impossible d'aturar per a la portera rival. Però el 2-0 a l'electrònic no ha frenat l'ambició de les espanyoles, que s'apuntaven el tercer gol a través de les botes d'Esther González. El partit ja estava resolt i a Espanya només li quedava seguir agafant confiança. I just abans del descans, Jenni Hermoso ha tingut l'oportunitat d'estrenar-se des dels 11 metres, tanmateix, la portera Vega ha tret a col·lació els seus reflexos i ha impossibilitat la quarta diana del matx.

Espanya segella el triomf

Després del pas per vestidors, el guió de partit no ha virat. Costa Rica no tenia els arguments necessaris per capgirar tres gols i Espanya continuava monopolitzant la possessió i les ocasions de gol. No obstant això, a diferència del que ha succeït durant el primer acte, els gols no han arribat, ja que la portera costa-riquenya seguia en estat de gràcia. Aturada rere aturada, els intents de Salma ParallueloAthenea del Castillo i Esther González s'han quedat estèrils.

Vega ha estat capaç de frenar la segona gran envestida de la selecció espanyola i ha donat aire al seu equip, que es conformava amb no continuar encaixant gols. I finalment així ha estat, perquè Espanya, ja amb Alexia Putellas al camp, que ha entrat al minut 75, ha adoptat un paper més reactiu, apostant per possessions més llargues. Amb tot, el partit ha finalitzat amb el 3-0 amb el que havia acabat la primera part, i les de Vilda ja tenen la mirada posada en Zambia, el seu segon rival en aquest Mundial.