El tercer i definitiu partit de la fase de grups del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda ha estat un autèntic malson per a la selecció espanyola. Frustració i un gran càstig ha estat el que ha patit Espanya contra una selecció del Japó que completat un partit esplèndid (4-0). I les espanyoles, que queden segones del Grup C, s'enfrontaran a Suïssa als vuitens de final del Mundial femení 2023.

La selecció espanyola, abatuda i massa dèbil

Semblava que podia ser una nova exhibició de la selecció espanyola i una oportunitat d'or per donar un cop sobre la taula contra una rival de les grans. Però no ha estat així. Tot i un inici amb molta igualtat, el domini ha estat espanyol. Però les bones sensacions han durat ben poc. Un xut d'Aitana Bonmatí a l'inici ha estat el més perillós just abans del primer gol del duel, obra de Hinata Miyazawa (1-0), al minut 12 i després del primer contracop letal de les japoneses.

Aitana Bonmatí Japón España selección española
Aitana Bonmatí jugant contra el Japó / Foto: EFE

Salma Paralluelo, massa sola en atac, ha provat sort de lluny i sense gaire entusiasme per intentar igualar el partit. La possessió era d'Espanya, però les japoneses sabien què havien de fer. No apareixia ni Alexia Putellas, ni Teresa Abelleira, ni Jenni Hermoso ni Mariona Caldentey. Tampoc Aitana Bonmatí, molt vigilada per les jugadores del Japó. I just abans de la mitja hora Riko Ueki ha fet el segon gol de les asiàtiques en un nou contracop i amb la fortuna d'un rebot.

Una Espanya frustrada, que estava dominant, però que patia cada vegada que el Japó buscava la velocitat. També s'ha notat com la central Ivana Andrés era baixa, ja que Irene Paredes estava defensant pràcticament sola. I abans del descans i després d'un intent massa tímid de Jenni, Miyazawa ha fet el tercer gol japonès en un nou contracop i en el que era el tercer xut del Japó entre els tres pals. Massa càstig en una primera part dominada per la selecció espanyola.

Jenni Hermoso Japón España selección española
Jenni Hermoso jugant contra el Japó / Foto: EFE

El Japó confirma la golejada contra Espanya

I al segon temps no han canviat gaire les coses. Sí hi ha hagut una substitució per selecció, amb l'entrada d'Oihane Hernández per una desapareguda Olga Carmona. I la catalana Ona Batlle, que ha canviat de banda, ha tingut la primera oportunitat del segon temps. Però l'entrenador Jorge Vilda ha decidit fer més canvis després d'un nou quart d'hora sense cap millora i ha tret del camp les culers Alexia Putellas i Mariona Caldentey, a més d'Abelleira, per donar entrada a Eva Navarro, Alba Redondo i Claudia Zornoza.

Però Espanya no trobava el seu lloc. Les japoneses, molt ben tancades en defensa, han mesurat molt bé els seus moviments per seguir desesperant les jugadores espanyoles. Espanya, provant-ho des de molt lluny, no generava ni pessigolles amb els seus intents. La selecció espanyola, molt predicible, no ha tingut idees i ha seguit fent tombs pel camp.

La blaugrana Salma Paralluelo ha deixat el seu lloc a Esther González, i just després Mina Tanaka ha confirmat la golejada japonesa després d'un nou contracop (4-0). Cares de decepció a la banqueta espanyola i també a les grades. Tot i el domini, Espanya no ha sabut competir i el Japó ha aprofitat les seves oportunitats. Ara la selecció espanyola jugarà els vuitens de final el proper dissabte a les 7.00 hores contra Suïssa, la primera classificada del Grup A.