Un gol de doble penal a 56 segons del final de la pròrroga, ja sense Ricardinho sobre la pista per una lesió al turmell, ha frustrat la selecció espanyola a guanyar la seva vuitena Eurocopa. Portugal s'ha acabat coronant com a campiona d'Europa per primera vegada en la seva història (3-2).

Un duel competit, emocionant i decidit per petits detalls. Espanya ha començat per darrere al marcador, amb un gol de Ricardinho abans del primer minut, però després han capgirat el resultat. El blaugrana Marc Tolrà ha empatat abans del descans i després Lin ha fet el segon a vuit minuts de la conclusió.

Però Espanya no ha pogut revalidar el títol europeu perquè ha sorgit Bruno Coelho. Lesionat als nou minuts, ha reaparegut per guanyar el primer europeu dels portuguesos. Gol a l'últim minut per portar el partit a la pròrroga, i després en l'últim minut de l'afegit per adjudicar el títol a Portugal.