A nivell esportiu, i sense entrar en colors de cap equip, l'any 2021 hauria de ser el dels Jocs Olímpics de Tòquio, la festa de l'esport per antonomàsia, que l'estiu passat es va veure truncada per la pandèmia del coronavirus. I si ens centrem en el futbol, el 2021 hauria de ser l'any en què, per fi, es pugui disputar l'Eurocopa de les multiseus, un altre gran esdeveniment que la Covid-19 va enviar al bagul d'espera.

portadas2021Marca

Portada del diari 'Marca', amb Leo Messi com a gran protagonista / Marca

A Madrid, però, ho veuen d'una altra manera, i només cal veure la portada d'avui del diari Marca. Ni records per als qui se'n van anar (Maradona, Bryant...), ni esperança per al que vindrà (JJOO, Eurocopa...). Per al Marca, "Messi ja és lliure per negociar". "Acaba contracte al juny i fins aleshores no comunicarà si segueix o se'n va. En la seva decisió no influeix qui guanyi les eleccions", afirma el rotatiu madrileny, amb una foto del 10 blaugrana seriós i pensatiu. És complicat que Messi esperi a juny per anunciar la seva decisió, ja que per seguir ha de renovar. A més, no s'ha d'oblidar que Messi va deixar entreveure en la recent entrevista amb Jordi Évole que ara no negociarà amb cap club, en espera de les eleccions del Barça.

Sergio Ramos Reial Madrid EFE

Com Messi, Sergio Ramos és a partir d'avui lliure per negociar el seu futur amb el club que vulgui / EFE

Aquesta és una clara demostració de l'enorme mal de queixals que ha significat Leo Messi per al Reial Madrid els últims 16 anys. De buscar-li defectes a buscar-li un rival que li tragués protagonisme, fos Robben, Robinho i fins i tot Jesé. I ara, és clar, el gran somni per a alguns és que Messi faci les maletes i se'n vagi, el més lluny possible, no sigui que continuï marcant gols en el Santiago Bernabéu.

A més, resulta curiós que el diari Marca destaqui que Leo Messi ja pot negociar el seu futur amb el club que vulgui en no haver renovat, però que al mateix temps s'oblidi de Sergio Ramos, al qual consideren el millor central de la història, i de Modric, que es troben en la mateixa situació que Messi.

portadas2021MundoDeportivo

Diego Armando Maradona és el gran protagonista de la portada del diari 'Mundo Deportivo' / Mundo Deportivo

Maradona, figura esportiva del 2020

Si Messi és el gran protagonista de la portada del diari Marca, el del Mundo Deportivo és Diego Armando Maradona, designat pel rotatiu com a "personatge de l'any". "En un tràgic 2020, el jurat de MD designa al Pelusa, la mort del qual va sacsejar el món de l'esport", expliquen des de Mundo Deportivo.

portadas2021Sport

El diari 'Sport' destaca els guanyadors dels Premis Valors de l'Esport / Sport

Pel que refereix a l'Sport, destaca a la seva portada els guanyadors dels Premis Valors de l'Esport. A nivell masculí, el vencedor és el tennista Rafa Nadal, mentre que a nivell femení és premi Valors és per a la jugadora de bàdminton Carolina Marín. A nivell internacional, el premi és per a Leo Messi, mentre que el Premi Valors Solidaris ha recaigut en la Fundació Gasol.

 

Imatge principal: Leo Messi, capcot, en el partit contra el València d'aquesta temporada / EFE