La guerra que hi ha sobre la gespa també es fa present a les portades esportives. Aquest dijous 28 de gener del 2021 torna a quedar clar que a Espanya hi ha dos bàndols molts clars pel què fa a clubs esportius: o ets del Barça o ets del Reial Madrid.

Que el Barça guanyi el Rayo Vallecano i es classifiqui per als quarts de final de la Copa del Rei importa tan poc a Madrid com és oposadament important a Barcelona. El que importa per als uns és què passa amb l'equip de la capital, i per als altres amb el conjunt blaugrana.

Rayo Vallecano Barça EFE

Els jugadors del Barça celebrant un dels gols contra el Rayo Vallecano / EFE

Barça a Barcelona

No és estrany que els principals diaris esportius catalans apostin pel Barça el dia després de fer un pas més a la competició del KO. Va tornar a jugar Leo Messi després de complir la sanció, el capità va liderar, va marcar i va guiar l'equip als quarts de final. No és estrany, doncs, que Messi aparegui dins de les tres pinyes que els diaris esportius han escollit per estar presents a la portada.

"Fan camí", diu L'Esportiu. "Remontada... y a cuartos", titula l'Sport. I "Reacción", destaca el Mundo Deportivo. Tots ells aposten per una fotografia de celebració coral. Cal dir que aquesta vegada han estat portades molt planes i sense gaire complicació.

Però si ens fixem en un altre aspecte, sobre la precampanya electoral, es torna a notar quin peu calça cadascú. L'Esportiu és neutral i destaca els tres candidats. A l'Sport sembla que només li interessa la batalla entre Joan Laporta i Carles Tusquets, president de la comissió gestora. I finalment el Mundo Deportivo que només parla de Víctor Font.

L'Esportiu Portada 28 01 2021

Sport Portada 28 01 2021

Mundo Deportivo Portada 28 01 2021

Fum a Madrid

A Madrid, en canvi, només els interessa el gran equip de la capital espanyola. El Reial Madrid és el què interessa. És igual que el Barça jugui la Copa del Rei, o que també ho facin el València, el Sevilla, l'Almeria o l'Osasuna. Madrid, Madrid i Madrid.

El Marca escull el tema més repetit de l'any: l'interès per fitxar Kylian Mbappé. Si vols vendre diaris, ven fum. I l'As aposta per Martin Odegaard, futbolista fins ahir del Reial Madrid que jugarà cedit a l'Arsenal.

Més motius per amagar el Barça? Clar, s'ha de fer perquè l'Atlètic i el Reial Madrid van quedar eliminats. La Copa del Rei no és un títol gens important aquesta temporada.

Marca Portada 28 01 2021

As Portada 28 01 2021

Ningú ha decebut. Cada diari esportiu torna a apostar per vendre diaris i tira per allà on el seu lector li demana. A Barcelona es parla del Barça i a Madrid, del Reial Madrid.

 

Imatge principal: Griezmann després de fallar una ocasió en el partit entre el Rayo Vallecano i el Barça / EFE