El partit de la jornada 21 entre el Reial Madrid i l'Almeria ha estat marcat per tres decisions arbitrals polèmiques. Després de revisar-ho al VAR, Hernández Maeso ha concedit un penal i un gol al conjunt blanc, mentre que ha anul·lat el possible 1-3 dels visitants. Per primer cop a l'actual temporada en Lliga, el VAR ha intervingut en tres ocasions en un mateix partit perquè l'àrbitre acabi canviant la seva decisió.

La tarda ha començat de manera totalment inesperada. Un gol de Largie Ramazani quan no havia passat un minut de partit ha avançat l'Almeria, silenciant el Santiago Bernabéu. Després de 40 minuts en els quals el Madrid no ha sigut capaç d'amenaçar la porteria visitant, Edgar González ha augmentat l'avantatge amb un golàs. El partit se n'ha anat al descans amb aquest resultat, però amb la represa tot ha canviat.

Almeria gol Ramazani Real Madrid Europa Press
Els jugadors de l'Almeria celebrant el gol de Ramazani / Foto: Europa Press

Una mà de Kaiky inicia la remuntada

Passaven deu minuts del segon temps, quan una centrada de Fran García ha marxat lluny tot i l'intent de rematada de Joselu i Antonio Rüdiger. Després d'uns segons amb el joc aturat, l'àrbitre del VAR, Hernández Hernández, ha cridat l'àrbitre de camp perquè anés als monitors. La repetició mostrava que el refús de Kaiky havia sigut amb el braç, motiu suficient per a xiular penal.

El que no ha tingut en compte l'àrbitre és la possible falta de Rüdiger sobre Edgar, o la de Joselu sobre el propi Kaiky. Hernández Maeso ha acabat assenyalant el punt de penal, i Jude Bellingham s'ha encarregat de marcar-lo. El Madrid retallava distàncies i l'estadi començava a animar buscant la remuntada.

Arribas marca... però no val

L'alegria dels blancs, però, no ha durat massa. Sis minuts després de l'1-2, Sergio Arribas, exjugador del conjunt blanc, ha tornat a posar un avantatge de dos gols per al seu equip. Quan el públic es temia el pitjor, el VAR ha tornat a demanar la revisió per una possible falta de Lopy a Bellingham en l'inici de la jugada. El senegalès ha colpejat amb la mà a l'anglès en el seu intent de protegir la pilota. El gol no ha acabat pujant, i l'infractor ha vist la targeta groga.

Vinícius marca tot i la possible mà

Del possible 1-3, a l'empat. Només un parell de minuts després del possible gol de l'Almeria, Vinícius Júnior ha marcat gràcies a una centrada d'Aurélien Tchouameni. L'àrbitre ha anul·lat la jugada perquè el brasiler havia rematat amb la mà. Novament, el VAR li ha suggerit que revisi la jugada, i aquest ha acabat rectificant.

Tot i això, ni tan sols la repetició deixa clar amb quina part del cos li ha donat Vinícius a la pilota. Segons la repetició, pot semblar que li dona amb l'espatlla, per la qual cosa el gol és vàlid. Però des d'altres punts de vista, sembla evident que la pilota li toca al bíceps en la rematada. A més de la possible mà, l'àrbitre no ha tingut en compte la possible agafada del davanter a Kaiky.

Amb l'empat al marcador, independentment de la polèmica, el Madrid ha assetjat l'Almeria a la recerca del gol de la victòria. Després de nombrosos intents, una deixada amb el cap de Bellingham l'ha aprofitat Dani Carvajal per posar el 3-2 definitiu. Tot i el triomf, l'actuació de l'àrbitre promet agitació durant la pròxima setmana.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!