La cursa electoral a la presidència del FC Barcelona, com era previsible, s'està fent eterna. Els candidats i altres membres de les candidatures acumulen aparicions públiques, ja sigui en entrevistes, tuits, retuits o debats, la qual cosa provoca que alguns acabin ficant la pota.

I això és el que ha passat aquest dilluns durant el debat centrat a l'àrea econòmica del FC Barcelona organitzat per Mundo Deportivo i Palco 23 i celebrat a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. Per part de la candidatura de Joan Laporta, va participar Jaume Giró, el que serà el vicepresident econòmic del Barça si Estimem el Barça guanya les eleccions. Víctor Font i Toni Freixa, en canvi, van optar per anar ells mateixos.

Víctor Font compara per error una frase de Giró amb una de Goebbels

El debat, de 2 hores de durada, va tenir moments per a tot, per llançar promeses, atacs, i també per a una escena que ha acabat sent la que ha aixecat més polseguera.

Davant de les constants crítiques de Víctor Font a tot el que proposava Jaume Giró, aquest va dir: "El senyor Font no pot dir més mentides d'aquestes, l'emissió de bons no posa en risc el model de propietat del club. Una mentida dita mil vegades no es converteix en veritat". La resposta de Font, i per partida doble, va ser: "Això ho deia Goebbels".

El problema, a paer de la desafortunada comparació de Jaume Giró amb el ministre de propaganda del Tercer Reich, del partit Nazi, és que Joseph Goebbels va dir justament el contrari. I és que la seva recordada frase, amb referència a la importància de la propaganda, va ser: "Una mentida dita mil vegades es converteix en veritat". Giró, en canvi, va afirmar el contrari, que "no es converteix en veritat".

Elena Fort demana una rectificació de Víctor Font

Fos per desconeixement o perquè no el va escoltar amb claredat, la frase no ha tardat a viralitzar-se a les xarxes socials, amb usuaris que continuen mantenint erròniament que Giró va parafrasejar Goebbels i altres que demanen que Víctor Font demani disculpes o, com a mínim, rectifiqui. "Esmentar Goebbels en un debat culer em sembla creuar una línia vermella. Banalitzar el nazisme ni de conya ni per equivocació. No tot s'hi val. I si cal, es rectifica. Ja no vindrà d'una més", ha escrit Elena Fort, membre important de la candidatura de Joan Laporta.

"Banalitzem quan utilitzem termes com el d'ahir de la mateixa manera que n'utilitzem de normals. No pots dir tranquil·lament ... 'home ... això ho deia Goebbles!) com qui diu ... home això ho deia Churchill (exemple o posa el nom que vulguis ...). En qualsevol ordre de la vida!", ha afegit.

 

Imatge principal: Jaume Giró, Víctor Font i Toni Freixa, durant el debat de l'àrea econòmica del Barça celebrat a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona / EFE