Aquesta Eurocopa està sent protagonista per moltes coses. En l'apartat positiu, pel gran nivell futbolístic mostrat per moltes de les participants en el torneig.

Però si ens fixem en el negatiu, el màxim torneig de seleccions d'Europa també ha protagonitzat fets vergonyosos. Des de l'inexistent penal sobre Sterling que va donar el passi a la final als anglesos, al que sens dubte ha estat el pitjor de la competició: les polèmiques homòfobes que s'han anat succeint.

Neuer LGTBI Eurocopa EFE

Manuel Neuer va lluir aquest braçalet per protestar contra l'homofòbia / EFE

Exemples com la retirada d'una bandera LGBT a un aficionat danès a Bakú, o la prohibició de la UEFA a l'ajuntament de Munic d'il·luminar el seu estadi amb els colors de l'arc iris han embrutat l'Eurocopa.

Hongria, la més assenyalada

La gran assenyalada, a més de la UEFA per la seva permissivitat i en alguns casos participació, ha estat Hongria. Més que com a selecció, com a país, i per culpa dels seus polítics i dels seus aficionats, amb càntics homòfobs reiterats durant els partits.

La UEFA ha intervingut en l'assumpte i ha sancionat amb la disputa de tres partits a porta tancada la federació de futbol d'Hongria pel comportament discriminatori dels seus aficionats durant tres partits de l'Eurocopa.

Alemanya Hungria LGBTI

Un aficionat va saltar amb una bandera LGBT abans de l'Alemanya-Hongria

L'organisme de control ètic i disciplinari de la UEFA ha anunciat que la sanció es deu al comportament dels aficionats hongaresos durant tres encontres.

Una sanció insuficient

L'Hongria-Portugal del 15 de juny, en el qual per exemple es van proferir càntics homòfobs contra Cristiano Ronaldo, l'Hongria-França del 19 de juny i l'Alemanya-Hongria del 23 de juny, el partit en el qual la UEFA no va permetre il·luminar el Allianz Arena de Munic amb els colors de l'Arc de Sant Martí.

L'organisme més important del futbol europeu ha decretat que els tres pròxims partits a casa d'Hongria es jugaran a porta tancada, encara que el tercer d'ells queda en suspens, durant un període de dos anys en què Hongria no ha de reincidir.

Alemanya Hongria Eurocopa EFE

L'alemany Goretzka va dedicar el seu gol contra Hongria als aficionats hongaresos enviant-los amor / EFE

A més, la federació hongaresa ha estat multada amb 100.000 euros i durant els partits que la seva selecció jugui a porta tancada haurà de desplegar una pancarta amb el hashtag #EqualGame amb el logo de la UEFA.

Una sanció que sembla escassa i que costa creure que pugui canviar un àpex les intencions de certs aficionats hongaresos quan trepitgin un estadi. Tres partits sense fer-ho no els farà entrar en raó.